lørdag 22. oktober 2011

Kjære interiørblogg-vennerPelsjakker, pelsvester, pelsputer, pelstepper, pelspledd pels ditt og pels datt.
Jeg skriver dette innlegget fordi jeg observerer at  interiør”freaker” drar med seg hjem puter og pledd av pels og skinn. Ja noen beskriver til og med at puta eller pleddet faktisk “ber om få få bli med dem hjem”  I fall at dette er et dyr fra en pelsnæring, så er det kanskje i seineste laget å redde dyret med seg hjem.
animal_freedom_pelsdyr_lider
Jeg har skjønt at pels og skinn er “in” Spesielt nå som det er høst.

aumaison10134

Kaninene som brukes i denne storindustrien lever ikke som frie og glade kaniner før de avlives humant, for de som måtte tro det.
Så kjære folk, tenk dere litt om før dere kjøper pelsputene og pelspleddene deres. Det er ikke noe kult å pynte med tortur, for seinere å blogge om det.
kaninpels
Mange unnskylder bruk av kaninpels med at de tross alt har blitt spist. Dette er heller ikke tilfelle. Kjøtt- og pelskaniner slaktes på ulike tidspunkt, alt etter som når kjøttet og pelsen er best. Uansett om de hadde blitt spist, ville ikke det gjort det noe bedre for de involverte kaninene. De lever sine liv innesperret i så små nettingbur at de ofte brekker bein og lever i smerte, uten mulighet til å komme seg unna alle de andre dyrene som er presset inn i samme bur. Det ble avdekket slike forferdelige forhold på kaninpels- og kjøttfarmer i land vi liker å sammenligne oss med og som ikke er lenger borte enn en steinkast.
1_398
Man får mye fint i fuskepels og ingen dyr trenger å lide. Dette er en seriøs oppfordring til dere som  ikke kan motstå et pelsprodukt.
Jeg når kanskje ikke så veldig mange fra min beskjedne blogg her . Men jeg gir dere alle likevel en oppdordring. Lag et innlegg om å forby pels og vær med på å gjøre en innsats for de stakkars dyrene. Jo færre som LAR VÆR å ta med seg pelsprodukter hjem, jo færre dyr lider.
Jeg syns vi interiørbloggere bør gå foran som et godt eksempel.

4 kommentarer:

 1. Vondt å tenke på dei dyrene som lider
  Ikke noe problem her. Har ikke råd til å kjøpe annet enn juksepels i tilfelle hehe.
  Er ikke så veldig glad i pels til puter og pledd. Men er nok ikke der at jeg mener alt slikt bør forbys. men det bør gjøres på en skikkelig måte.
  Vi har hatt kaniner, i liten skala, som vi slaktet og spiste. Tok også vare på noen skinn. Men orker ikke ha de i stua.
  De kaninene hadde det godt, tror jeg. Vi passa nå på at de hadde det godt i et ganske stort bur med tregolv, masse flis og høy.
  Ønsker deg en god søndag :)

  SvarSlett
 2. Pels er ikkje mi greie heller.
  Sjølv har me kyr og sau som får gå ute og nyte det gode liv på grøne bakkar frå tidleg vår til det blir ruskever om hausten. Set vår æra i at dyra skal ha det bra medan dei lever...

  SvarSlett
 3. Her kommer det IKKE pels i hus. Saueskinn blir derimot flittig brukt både på hytta og hjemme.
  Ha en fin kveld.

  Hilsen Gry K

  SvarSlett
 4. Bra! Godt jeg ikke har noen pelspledd eller puter eller kåper for den saks skyld. Men jeg har visst et saueskinn fra IKEA når jeg tenker meg om. Jeg er helt enig med deg. Jeg tror flesteparten tenker slik som deg. Håper i alle fall det. I alle fall får vi høre om det så pass ofte at det glir inn hos forbrukeren.
  Ha en trivelig lørdag!
  Klem:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.