mandag 7. januar 2013

Godt nytt år !

 

 

IMG_8523 (640x527)

 

Da er vi godt i gang med det nye året. Selve feiringen inn i det nye året gjorde vi sammen med familie og god mat. Så ble det en halv uke med jobb før vi dro til Bergheim den første helga i det nye året.

Vi hadde ingen andre planer for oppholdet enn å pakke ned julestjerner og adventstaker som hadde lyst opp vinduene i Desember.

 

IMG_8536 (640x427)

Og her er status:

Som vist før er tømmerveggen ferdig pusset og malt. Veggen til høyre i bildet skal bli yttervegg, men vi venter på tilbud på cellulose som veggene skal isoleres med. Vi har erfaring med at naturlige materialer både er sunnest og mest holdbar, selv om det nok også kan ha sine bakdeler. Foreløpig har vi fått tilbud med svimlende fraktpriser, så vi skal undersøke flere alternativer.

Veggen i front som ikke er kledd enda blir vegg mot kjøkkenet. her har det tidligere vært en tømmervegg med bærefunksjon. Huset hadde seget ganske mye, så vi har måttet jekke opp, støpt ny fundamentering og skal nå sette opp igjen bæreveggen.  Rommet skal bli kjøkken.

 

IMG_8530 (640x443)

 

Men det kan vi ikke gjøre før vi har åpnet døren i nisjen til venstre i bildet over. Dette rommet blir stuen innenfor spisekjøkkenet. Her skal vi pusse og beise tømmerveggen. Panelet i taket, på veggen og gulvet skal vi reparere. Det er snart 100 år gamle materialer som har overlevd flere vannlekkasjer. Vi tenker å bruke linoljemaling, siden det er brukt før, og vi har fått flere tips og råd fra dere som også har vært med på å bidratt til valget.

De fleste møblene vi har er møbler som ble med på kjøpet, men noen kjenner kanskje igjen kurvstolen og pidestalet i hjørnet, så det sniker seg inn ting hele tiden….

 

IMG_8535 (400x265)

Herskapet slapper av.

Legg merke til at jeg ikke har sko på. Det var ganske deilig å gå over gamle tregulv som var rene og varme samtidig. Men det ga en følelse av hvordan det kan bli en gang.

 

Vi tar nå en pause fra stuene og kjøkkenet. Vi skal rive oss inn i det rommet som skal bli bad. Rommet ligger i 1 etg og har tidligere vært TV- stue og soverom, Men vi trenger å få dusjet og det gamle badet i 2 etg er så skadet at det ikke kan brukes til noe enda.

Så må jeg igjen takke for alle hyggelige hilsner jeg får. Min blogg står ikke på lista over de mest besøkte, så dere skal vite at alle kommentarer leses flere ganger, og settes umåtelig stor pris på.

Ha en flott uke.

3 kommentarer:

 1. Er vel godt å være der å bare slappe av noen ganger. Eller er det vanskelig? Er jo mye som skal gjøres, men en får ta tiden til hjelp så kommer dette til å bli et flott sted. Ønsker deg ei et godt nytt år
  og og ei riktig god uke :)

  SvarSlett
 2. Heisann og takk for hilsener hos meg!
  Er ikke så mye på blogg om dagene, så er litt sløv å kommentere hos andre!
  Det kommer seg når jeg får litt bedre tid :)
  Så koselig det gamle huset deres er, nok masse jobb....men dere virker som noen arbeidsjern :)
  Et spennende år har du bak deg også. Trist med hunden din, men ser du har fått deg en ny hund nå som sikkert er til god trøst og glede :)
  Skal legge bloggen din i blogglisten min, for her vil jeg gjerne følge med :)
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Så spennende! Morsomt å høre om planene deres om valg av isolasjon og maling. Vi skal isolere huset til våren. Cellulose er en sterk kandidat. Lykke til videre!

  Klem fra Karen

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.