mandag 18. februar 2013

Detaljene

 

 

Jeg lovte å vise noen detaljer da vi pusset opp soverommet på Bergheim.

Gardinstangen er en gammel gardinstang i tre. De hvite kulene på enden er også av tre, men de er altså malt hvit. Om denne stangen har fulgt med huset fra gamle dager vet jeg ikke, for det sto igjen en del ting etter forige eiere. Men kroken som jeg for anledningen ha festet i taket har fulgt med.

I 2 etg er det et kott i hvert hjørne av loftet. Disse har vært tilknyttet soverommene og jeg tror de har vørt brukt til oppbevaing av klær etc.

På et av kottene som er helt urørt fant jeg to av disse krokene, og de må ha hengt der en stund. I tillegg fant jeg knagger laget ab trådsneller. Det skal jeg vise en annen gang, men syns iallefall et er morsomt å finne gamle ting i dette huset.

 

IMG_8883  IMG_8879 (533x800)

Vi holder forøvrig enda på med taket i stua. det siste taker er så ødelagt at det tar noe tid å restaurere det. Vi har skrapet av gammel maling, vasket det i salmiakk og grunnet det. Men noen steder er hele biter av panelet borte og selve planken bærer preg av å ikke ha blitt tatt hensyn til. Men det er der fortsatt og blir der. Og vi skal nok få det til selv om det blir noe ekstra arbeid med det.

 

IMG_8931 (426x640)

Ha en fin Mandag og en fin uke.

6 kommentarer:

 1. Så spennende å finne skatter i huset :)
  Lykke til med taket.
  Klem

  SvarSlett
 2. Spennende med slike gamle hus. Huset har sikkert hatt sengealkover også i tilknytting til disse store hjørnekottene. Tror jeg må ta meg en tur opp til mine foreldres hjørnekott:) Slike hærlige kroker jakter jeg nemlig på. Koselig hos deg.

  Ønsker deg en fin mandag og god start på uken.

  Klemmer fra Hjørdis

  SvarSlett
 3. Så flott soverommet ble. Nå har jeg sett på bildene du la ut fra hele rommet. Likte så godt blåfargen du har malt veggene med. Lekkert. :)

  SvarSlett
 4. Herlig med gammeldagse detaljer ja. De var du heldig med :-) Skulle gjerne ha lært meg å lage slike kroker, sikkert ikke så vanskelig når man kan det ;-)


  Fin ny uke til dere to arbeidsmaurene :-))

  SvarSlett
 5. Ja det er en kjempejobb og restaurere og male !

  Ønsker deg en flott uke :)

  Nyt kvelden klem fra Monica

  SvarSlett
 6. Så flott å finne slike gamle ting som en kan bruke.
  Det er noen skikkelig gamle gardinspyd her i huset.
  Jeg har ikke brukt de enda, men jeg håper jeg finner et sted
  å bruke de.
  Ønsker deg ei herlig uke :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.