onsdag 13. februar 2013

Snart ferdig med taket

 

 

Da vi oppdaget det gamle panelet i taket ble vi fort enig om at dette måtte vi prøve å redde.

IMG_7332 (427x640) (2)   IMG_8906 (427x640) (2)

 

På bildet over vises taket rett etter at platene er tatt ned. Taket var fult av spikerhull ig skøytene sprukne av gammel maling og sparkel. Vi skrapte hele taket for løs maling, deretter vasket vi det i salmiakk før vi grunnet.

 

IMG_8908 (426x640)   IMG_8909 (426x640)

Etter grunningen fylte vi spikerhullene med acrylmasse og tørket av med fuktig svamp. Det samme gjorde vi i skøytene på panelet med utrolig godt resultat.

Vi er jo ganske nye på dette med restaurering, men det funket og det ble bra. Hvor lenge får tiden vise. jeg håper det varer min tid.

 

IMG_8925 (501x640) (501x640)

 

Nå har vi malt og satt i stand taket i to stuer, bare et tak igjen og det skal vi ta til helga. Etter det går vi løs på veggene og DA blir det spennende da, for nå har vi bestemt farge på både vegg og gulv.

4 kommentarer:

 1. "Skrapet hele taket, vask, grunning og maling". Det høres jo så lett ut når du bare ramser det opp, men fy da for en jobb dere har gjort med huset!!! Er imponert jeg :D Gleder meg til å se fargene dere har valgt også.
  Cecilie
  :D

  SvarSlett
 2. Det er litt av en jobb ! det har gått endel acryl i dette huset også- men vi elsker den :) Vi skal male taket på badet og toalettet her i andre etasje nå til helgen vi også- eller i hvertfall starte. Handymannen er hjemme alene !

  Gleder meg til å se fargene dere har valgt og hvor mye skal dere male ?

  Ønsker deg en flott dag

  Klemmer fra Monica

  SvarSlett
 3. Ja tak er det både kjedelig og tungt å pusse opp.
  Men dette blir kjempefint. Godt når en ser resultat av det en driver med.
  Må bare si det igjen. Syns dere er utrolig flinke
  Ønsker deg en god valentinsdag :)

  SvarSlett
 4. Det høres så lett og greit ut. Tipper det egentlig er litt av en jobb. Finner vel snart ut av det selv. Vi skal pusse opp et gammelt familiehus når det blir litt varmere i været. Huset er ca 450 år gammelt. Veldig greit å finne masse gode tips her, før vi selv går i gang.
  Klem

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.