mandag 22. april 2013

Jeg hadde ikke tenkt

 

 

 

At dere skulle få se flere ikke-helt-ferdig-enda-bilder av stua på Bergheim. Men jeg er mye dårligere på å holde det jeg lover til meg selv, enn til andre. Så her, ikke bare en sniktitt men det meste av det nymalte gulvet i hele sin velde…

Jeg skal bruke dette innlegget til å si litt om valg av farger. For det har ikke vært lett og jeg led lenge valgets kval. Vi har funnet flere farger i huset som vi mener er opprinnelig. Rommene i huset er ikke malt så veldig mange ganger og noen steder er det bare et lag maling.

 

 

_MG_9612 (640x427)

 

Det var snakk om en stund å bruke husets farger. Men den ene stua var rosa og den andre var gul-grønn. Rosa stue er ikke aktuelt. Den gul-grønne var spennende men vi kom til at vi syntes det var for mye gult i den. Så var jeg lenge inne på tanken om å la meg inspirere av andre bloggere og velge lyse, mer trendy farger. Men så konsentrerte jeg meg og prøvde å finne fram til farger som JEG liker. Uavhengig av de vi fant i huset, og uten påvirkning av trender. Og det er jeg nå veldig glad for nå. jeg er veldig fornøyd med resultatet.

Taket er malt i eggehvit, veggen i en dempet grønnfarge som kalles krydderurt. Gulvet er derimot samme farge som den orginale i den ene stuen. Vi tok en bit av gulvet og fikk scannet inn fargekoden . Det ble så godt som 100% likt. Det som nå blir stue har jo opprinnelig vært tre rom,to stuer og en gang. Orginale tømmervegger var revet fra før under utvidelse av stuen på 70 tallet.

 

_MG_9606 (640x426)

 

PÅ bildet over kommer den orginale rominndelingen tydelig frem, og her ser dere også den orginale gulvfargen som vi valgte for hele gulvet.

Veggen som vi har satt opp er ikke ferdig enda. Men vi håper å få den ferdig i løpet av sommeren. Vi venter på isolasjon og vinduer. Så i denne veggen forsvinner feriepengene bokstavelig talt. Døren er en midlertidig satt inn ytterdør, og utenfor den er resten av stua i et utbygget fra 70 tallet. Stua blir 15 kvadratmeter mindre, men vi ser ikke på det som noe stort problem. Huset får tilbake sin opprinnelige fasade, og bæreveggen MÅTTE opp igjen ellers ville 2 etg kommet ned..

Det ble enda en avhandling om den uferdige stua på Bergheim. Men NESTE gang jeg viser oversiktsbilder fra stua, skal det være ferdig. Vi har fått lister til gulv, tak og vindu. Og nå skal de bare males, tilpasses og spikres på.

3 kommentarer:

 1. Det kommer nok til å bli veldig bra.
  Det viktigste er at dere finner farger dere
  vil trives med.
  Noe hagemenneske er ikke jeg heller. Men
  en må jo ha litt planter ute. Så da får en
  prøve å få til litt. Koselig med slik gammel hellelagt plass.
  Ønsker deg ei herlig våruke :)

  SvarSlett
 2. Det kommer til å bli veldig bra og fint :) Og grunnarbeidet er så viktig og viktig at dere finne ut akkurat hvordan dere vil ha det !

  Ønsker deg en fin uke og glade dager

  Klem fra Monica

  SvarSlett
 3. Spennende lesing! Dere er virkelig flink med farger :D

  Cecilie :D

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.