torsdag 26. september 2013

Noe på “gang”

 

 

Det første rommet man kommer tili et hus er gangen. På Bergheim har ikke gangen vært noe prioritert område. Men da vi var her på visning opplevde jeg at gangen, både i 1 og 2 etg, på meg virket noe ugjestmild.  Det trengtes omsorg i begge etasjene for å si det sånn.

Under trappa var et ubrukelig mørkt kott som vi reiv ganske tidlig i prosessen, og fikk dermed er mer åpen gang. Veggene er plateslått med overmalt tapet. Fargen er en lys blå, kanskje litt “beibi”blå farge. Gulvet er malte granbord som er slipt ned og lakkert. PÅ badet fant vi ut at grunnen ligger rett under isolasjonen som ikke hindrer jordlukt å komme opp, sånn er det i gangen også. Vi kommer  på sikt til å ta oppgulvet og støype nytt gulv sånn som vi har gjort på badet.

IMG_0742 (640x532)

 

Vi har jo begynt flyttingen og har nå tatt med oss et veldig tiltrengt kleskap, som vi har satt opp i gangen og VIPS – så ble rommet lysere med en gang. Fryseboksen sto her da vi overtok og funket godt etter en grundig vask.  Den må nok stå i gangen en liten stund til, men det går fint å dekke den til med en koselig løper og en “peller” . Pelleren har stått ute hele sommeren, men nå har vi hatt et par frostnetter, så den har fått komme inn. Men ikke helt inn i stua. Da dør den vel av klimasjokk.

Over fryseren hengte jeg opp en hylle for å få fokuset mer på den.  Jeg pyntet etter “man tager hva man haver” – prinsippet og det ble en kaktus og en figur fra Dr. Lykke. Under henger et maritimt bilde som er Tore sitt bidrag i å sette sitt preg på det hele Smiley, der blinker

 

_MG_0745 (572x640) – Kopi

 

Flytter man blikket ytterligere til venstre ser man selve inngangsdøren. Døren er gammel og i heltre malt i de glade 70 tallsfarger. Ikke så flatterende kanskje, men sånn er det å restaurere gamle hus. Det er ikke bare å knipse det bloggbart.

 

_MG_0747 (637x640)

 

Bildet under viser utgangspunktet før vi begynte. Det ble iallefall ikke værre. Vi har flere kvadratmeter med gulvbelegg som vi reiv av stuegulvet. Det skal vi legge på her i vinter. Og så har jeg lyst å male veggene. Denne gangen blir nok det siste rommet som blir pusset opp, men det er likevel greit å føle at det er ok, mens man bor her. Så foreløpig er planen å male veggen i en varm grå farg, legge på gulvbellegget og bytte ut  psyko-film-takplafonden med en spot og kanskje ha noen koselige bord eller vegglamper hist og her.

 

_MG_0686 (640x427)

 

Det er litt hektisk om dagen med oppgaveskriving og flytting, så jeg er ikke så flink å kommentere hos dere, men jeg er inne hos dere å titter som smått.

Så må jeg benytte anledningen til å minne om jubileet. Håper jeg kan få laget et lite premieinnlegg i morgen. Gled dere!!

MELD PÅ, MELD PÅ !!!

Det er veldig enkelt. Bare trykk på bildet og legg igjen en kommentar.

 

25_års_jubileum,_bilden_är_från_4_sidigt_reportage_i_Expressen

Trekning 8 oktober !

4 kommentarer:

 1. Syns du har fått gangen til å se
  ganske så koselig ut
  Skapet passet jo godt inn i hjørne der.
  Det er viktig å ta en ting om gangen,
  og ting tar tid. Lykke til.
  Ha ei herlig helg :)

  SvarSlett
 2. Det er ofte ikke så mye som skal til for å få det litt triveligere, dette var stor forandring spør du meg!

  SvarSlett
 3. Det blir så fint og koselig :)

  Ønsker deg en fin helg

  Klem Monica

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.