mandag 7. oktober 2013

Årets skattekupp.

 

Min gode venn Anne ringte meg for en stund siden og fortalte om noen ting hun skulle kaste av noe de hadde arvet etter hennes onkel. Bl a noen karafler. Selvfølgelig ville jeg se på det og hun måtte ikke kaste noe før jeg har vært der. I går var jeg innom og gubedremeg…

 

_MG_0820 (341x350)

 

Jeg kom hjem med to esker av det man kan kalle et skattekupp. Et gammelt album som er helt ulik noe annet jeg har sett, så det må være gammelt. Bildene er desverre borte. Jeg ville gjerne hatt det med bilder i  selv om menneskene på bildet ikke tilhører min familie. Det er noe med det å ta vare på gammel fotokunst. Og så liker jeg ilder av mennesker fra tidligere århundrer. De forteller en historie.

 

_MG_0821 (350x350)

 

Både albumet og den lille dukkekofferten reddet jeg fra å bli brent på bålet.  Jeg fikk også med meg en hel pose med gamle heklede og broderte duker og puter,  serveringsfat og bollesett fra stavangerflint, glasskåler, mugger og masse annet fint som jeg skal vise fram etterhvert.

 

_MG_0822 (233x350)

Jeg fikk øgså med meg et par av disse ull løperne som jeg liker så godt om høsten. Da byttes hvite lin og hekleduker ut med disse flotte løperne. Jeg tror min bestemor hadde en maken til denne på sjenken sin. Jeg fikk med meg to stykker med samme mønster men litt forskjellig størrelse. Kammerstaken i messing er nok ikke så gammel, men messing er også fint nå når høsten er kommet. Så ut med sølv, inn med messing.

Så TUSEN TAKK Anne, for at jeg fikk hente disse tingene hos deg! Jeg er fra meg av ekstase når jeg i dag har gått gjennom tingene!

Så til noe helt annet:

I morgen skulle det være trekning på gavene i forbindelse med jubilèet mitt, men jeg må utsette det pga flytting og bachelorgruppe samling. Men det betyr bare at flere får sjangsen. Trykk på bildet overst til høyre på siden og legg egjen en kommentar og du er med i trekningen om bl a sjokolade, krydder og honning laget her i mitt distrikt.

Trekningen er utsatt til førstkommende helg.

 

1-2013-10-07 003

I dag har vi en ganske grå dag her på Bergheim. Men det er liksom greit det også. Vi har hatt en fin sommer og høst, så en gråværsdag kommer bare som en koselig unnskyldning for å gjøre “inneting”

Tusen takk for koselige kommentarer. Det er alltis koselig å lese. Da ønsker jeg dere en fin høstdag.

4 kommentarer:

 1. Så mange flotte ting du fikk.
  Godt du fikk se over det før hun ga det bort.
  eller kastet det.
  Det albumet var nydelig. Har heller ikke sett noe slikt.
  Ha ei herlig uke :)

  SvarSlett
 2. Flotte skatter. Fine høstbilder også.

  Ha en fin dag.
  Klem

  SvarSlett
 3. Tenkt at dette skulle kastes, jeg er glad du fikk dem i stedet. Nydelige ting! Slike bilder som passer i albumet pleier jo å dukke opp her og der, så du kan jo kanskje samle noen nye (gamle)? (",)

  SvarSlett
 4. Da var du jammen heldig og det var jo noen veldig fine skatter :) Har et slikt fotoalbum men i brunt skinn fra familien i Halden. Det er fra min oldemor og bakover - kanskje det var tippoldemor !
  Godt du har sansen for det nostalgiske og det med sjel.

  God kveld klem Monica

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.