mandag 13. januar 2014

Dører – gamle og nye

 

Døren inn til badet i 1 etg er  nå byttet ut, det ble denne helgen brukt til. Den var både smalere og høyere enn den opprinnelige døren, så her måtte det tilpasses.  Døren sto fra før mellom den nye kjøkkenet som før var endel av stuen og det som var kjøkken. Vi har skrapet av 3 lag maling på begge sider med skrape og varmepistol.

 

_MG_1429 (488x640)

Den døren som var der hadde vridd seg, noe som vistnok ikke er uvanlig for gamle speildører men var derfor ubrukelig til formålet. Men det er endel gamle  tredører i dette huset, så vi byttet den bare ut med en som var bedre. Jeg har vært / er i tvil om jeg skal male den men det ser ut som den blir malt hvit iallefall på den siden som vender ut i gangen.

 

_MG_1434 (397x640)  _MG_1435 (365x640)

Døra som ble byttet ut sett fra begge sidene.

 

Noe av årsaken til det er håndtakene som vist på bildet under. Jeg har fire slike håndtak som jeg har kjøpt brukt for 50 kr stk.  Jeg har også deksel til låsehullene. På avstand så forsvinner disse håndtakene i den umalte døren, men med hvitt som bakgrunn vil de komme mer til sin rett. Verken på kjøkken eller i stua har vi vært redd for å bruke farger både vegger, gulv og møbler er nokså fargerike, så jeg ønsker meg en lys, ikke alt for prangende gang.

 

_MG_1436 (640x417)

 

Da vi lånte hjem bøker med tapeter til stua fikk jeg lyst å tapetsere flere rom. Gangen er påbygd seinere tid og har bare tømmervegg på en side, så her tenker vi å legge tapet  på de platene som er og en favoritt er denne  Boråstapeten kalt Karlslund 2829. Trappen opp til andre etg er lakert i dag. Den vil jeg også male hvit med unntak av trinnene som jeg tror  må bli grå. Med hund  som har tilgang til hele huset så vises alt for mye på hvit bakgrunn

 

tapeter-karlslund-2928_36927

www.tapetshopen.se

 

 

Da tror jeg gangen blir et lyst og godt rom å ønske gjester velkommen inn til.

Fra stuen og ut vil det også bli en dør, det var opprinnelig en liten gang og en utgangsdør der. For å få fasaden lik den opprinnelige skal vi sette inn en ny dør, men siden det ikke er noen gang der lengre vil denne døren komme rett inn i stua. På utsiden skal vi bygge et lite bislag.  Noe liknnde som på tegningen under.

 

26.Nøtterø

 

Døren er bestilt fra Woie snekkerfabrikk  på Leknes i Lofoten og er den såkalte Lofotdøra. Døra blir som på bildet under men med klart glass og leveres med tre-punkts lås som på terassedører og ferdig malt i eggehvit. Vi vil helst ha den grønn, men vi får heller male den grønn seinere. det koster 3000 kr ekstra å få den i ønsket farge, så de pengene sparer vi oss for.

 

 

Heidi Rønning_Dør_3_06.01.2014_134440   27_1737812131

 

Apropos Lofoten. I morgen reiser jeg hjem til Værøy for å besøke foreldrene mine en snartur.Det gleder jeg meg til og da ønsker jeg dere en fin dag og en flott uke.

5 kommentarer:

 1. Gamle speildører er så fint. Jeg har sånne dører i gamlehuset mitt og vi har valgt det i nyhuset også.
  Klarte ikke å leve uten, men de gamle er jo så mye finere enn de nye.
  Jeg lurer på om du bør male begge sidene av døren din, fordi den kan vri seg med maling bare på ene siden.
  Fikk dette rådet da jeg skulle behandle dørene i det nye huset vårt. Badedøra var spesielt viktig å behandle på begge sider sa snekkerne. Jeg lakket min dør på begge sider og den fungerer fint etter snart 10 år. Har ikke slått seg.
  Bare ett tips altså, men ergerlig om ei så fin dør slår seg da.
  Klemmer fra Marit

  SvarSlett
 2. Så fint du får det! Og så flinke dere er. Jeg har også hørt at en bør male dører på begge,sider. Forhør dere hos fagfolk før dere tar en endelig beslutning. Lykke til videre, og god tur til Værøy.

  Vennlig hilsen R.

  SvarSlett
 3. Slike gamle dører er flotte.
  Håper du finner ut hvordan du vil ha det,
  og hva som passer best.
  Er ikke lett med alle slike bestemmelser som skal tas.
  Min mann og jeg har så ulik smak på mye så vi
  har store problemer med å bli enige.
  Derfor blir ofte lite forandret på. Jeg syns det er kjedelig,
  men han trives med det slik det er.
  Blir flott med det bislaget og den ytterdøra.
  Riktig god tur til Værøy :)

  SvarSlett
 4. Så bra at dere hadde ei anna dør som kunne brukes, det er jo aller best med slikt som opprinnelig har vært på gården. Jeg har noen dører her som har slått seg, tror årsaken er at de er mellom varme rom (f.eks. kjøkken) og kalde rom (f.eks. gangen).
  Ha en fin tur hjem!

  SvarSlett
 5. Så flott døren ble og håndtakene er skikkelig fine, skjønner at du vil at de skal komme litt frem.

  Jeg holder på å male vår ytterdør grønn. Må males noen ganger, men jeg har troen på at den kommer til å bli flott til slutt.

  Ha en fin dag.
  Klem

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.