mandag 17. februar 2014

Forhåpentlig om ikke så lenge

 

 

- så forsvinner dette utbygget som ble bygget på huset på slutten av 70 tallet. Begrunnelsen vår for å fjerne det er tosidig. På den ene siden ble det fjernet to bærevegger for å utvide stuen med dette utbygget. Det førte til alvorlige konstruksjonsmessige konsekvenser. Vi kunne jo satt opp en drager som holdt det hele oppe, men vi ønsket å få tilbake den gamle fasaden og til og med forbedre den litt.

 

IMG_1722 (640x426)_thumb[7]

 

 

Heidi Rønning_Dør_3_06.01.2014_134440     tustna_TH (556x640)

 

T.v er en tegning av døra som nå er under produksjon.  Vi skal bygge et bislag i tilknytning til døra, så her kan det bli en fin plass å sitte å nyte morgenkaffen på fine solskinnsdager. Bildet til høyre er bare et eksempel hentet fra internett, men det er et bislag vi tenker oss kan passe fint til et sveitserhus som mangler pyn.

 

IMG_1878 (640x418)

 

Det vi har gjort her er at vi har satt opp en ny vegg midt i det som tidligere var ei stor stue. Veggen er isolert på innsiden. På utsiden har vi lagt liggende rukledning for å forsterke veggen og utenpå her kommer vindstopp og panel. Vi skal få bestilt samme type panel som det gamle panelet på resten huset. Det var ikke uvanlig på sveitserhus at man brukte de samme matrialer både utvendig og innvendig når det gjelder kledning og listverk og sånn er det her. Det gamle panelet er perlestaff og det har vi tenkt å kle hele huset med etterhvert som vi isolerer. To sider av huset har fortsatt den gamle perlestaffkledningen. Vi skal forsøke å redde det men huset må isoleres fra utsiden og da må kledningen ned og evt settes på igjen.

 

IMG_1877 (640x386)

(De mest observante kan her avsløre hvor  tomgodset mellomlander på veg ut til egnet sted på låven )

 

Gjennom nytt vindu i samme stil og etter mål  av de som er i huset, kan man titte inn  på kjøkkenet. Jeg gleder meg veldig til utbygget rives og morgensola kan  lyse opp hele kjøkkenet. Det er nemlig på den siden av huset sola er det meste av dagen.  Gjennom vinduet dere ser  ved spiseplassen skinner kveldsola en liten stund før den går ned bak fjellet sånn midt på sommeren. Her er det fortsatt mye som ikke er ferdig men vi har bestemt at badet skal bli ferdig først. Badet ja…….

Der går det IKKE fort

IMG_1879 (492x640)   IMG_1881 (413x640)

Det har kommet opp panel på en halv vegg og dusjnisjen er nesten ferdig fliselagt. 

Her er det nok like greit å ha ukentlige rapporter om man skal se noen framgang her. Det er nok tiden arbeidet tar sammenliknet med tiden vi har til rådighet som må få skylden for sein utvikling. Siden vi har store planer ( nevnt ovenfor) så er det kanskje en idè å sette opp farta og prioritere  fokus å stå på!

Vi er midt i februar nå og i mars er det “lovlig” VÅR !! så tiden går fort nå.

Da ønsker jeg dere en flott uke.

11 kommentarer:

 1. hei
  trivelig kjøkken...
  blir spennende å se hvordan huset blir.
  knallvakker dør iallefall!
  ha en fin uke
  klem TOVE

  SvarSlett
 2. Det blir flott. Det inngangspartiet og døra er bare nydelig.
  Mye jobb på dere, men dere jobber jevnt og trutt.
  Ha ei riktig god uke :)

  SvarSlett
 3. Spennende å følge med på prosjektene hos dere.
  Både inne og ute. Gleder meg til fortsettelsen.
  God uke til deg.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 4. Mye spennende prosjekter hos dere.
  Blir gøy å se resultatet. Mye jobb, men helt sikkert verdt det.
  (det synes ihvertfall vi, når vi endelig er ferdig med et prosjekt)

  Lykke til !!

  SvarSlett
 5. Nydeleg kjøkken! Kven har produsert dette? Kven er det som produserer dør til dere? Den var fin!! Vi er i startgropa med eit liknande prosjekt og samlar informasjon om alt som handlar om restaurering! Takk for inspirasjon frå bloggen din :-) Irma frå lukkainilsgarden!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Irma. Kjøkkenet er det Ikea som har laget og er et Metod/laxarby modell. Døren blir laget av Woie Snekkerverksted på Leknes i Lofoten.

   Slett
  2. Tusen takk!! Og takk for fine ord inne hos meg :-)

   Slett
 6. Heldig hus som har beboere som oppgraderer, forskjønner og forynger det! :)

  SvarSlett
 7. Å SÅ MASSE GØYE PLANER
  JA MED GAMLE HUS
  ER VI ALDRIG ARBEIDSLEDIGE:)
  BLIR SPENNENDE DETTE
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 8. Store planer og er sikker på at dere gjør det som er til det beste for huset. Dere er flinke til å gjøre det moderne men samtidig beholde nostalgien, sjelen og det opprinnelige. Den døra og tankene deres ser helt fantastisk ut :) Nydelig dør og nydelig pynt :)

  Nyt kvelden klem Monica

  SvarSlett
 9. Åh så spennende! Dere har jammen mange prosjekter! Det blir sikkert kjempefint, og kommer til å ha så mye å si!

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.