tirsdag 20. mai 2014

En usminket sannhet og litt overtro

 

 

IMG_2560 (606x640)

 

Vi har så mange ting å ta tak i her på Bergheim at vi til tider føler oss fullstendig overmannet. Vi hadde noen “romantiske” tanker om å gjøre ferdig et rom av gangen men det går jo ikke når det ene er avhengig av det andre. Det er ikke bare å male to støk, ta bilde og blogge det ferdige resultatet.

Det er vegger som rives, bygges opp igjen, vindu som må flyttes, gulv som må rettes opp og isoleres på nytt. Rivningsmateriell som må ut av huset, noe kan brennes det kan ta en hel ettermiddag og noe må sorteres å kjøres på avfallsmottak.

I det ene øyeblikket holder vi på inne i huset, for i neste holde på ute og plutselig må vi gjøre noe på fjøset eller andre bygninger fordi de kan representere en fare for både oss og naboer. Vi ante nok ikke da vi kjøpte Bergheim hvor mye arbeid dette ville bli men nå står vi midt opp i det og vi blir innimellom både lei og sliten. Vi er i full jobb ved siden av begge to og all fritid går til huset.

Med mismotet godt merkbart ble derfor gleden stor da jeg i dag morges oppdaget at Liljekonvallene jeg tok med fra Bjørkly og plantet i skråningen bak huset, har begynt å titte fram. Jeg var slett ikke sikker på at de ville komme men her er de. Mer skulle ikke til før humøret løftet seg noen hakk.

 

IMG_2561 (640x427)

 

I stua har vi ikke gjort annet enn å sette inn nytt vindu og dør siden i november i fjor men nå har vi malt veggen grønn, den har stått ferdig grunnet i flere månder. Vi har slått plater på den andre veggen og skal tapetsere i kveld.

 

_MG_2566 (640x570)

 

Tapeten ble kjøpt  ved juletider og har stått urørt siden da, men nå kommer den altså på ganske snart og det gledes…. Men ting tar tid. Skøter og spikerhull skal sparkles, sparklet skal tørke og deretter pusses, så må det grunnes for å unngå gjennomskinn og…..   Jaja og sånn går no dagan.

 

_MG_2569 (640x417)

 

Møbler, ting og tang er stuet sammen i det andre hjørnet av stua og det ser overmøblert ut men jeg tipper det er mange som kjenner seg igjen. Å pusse opp et hus handler om mye mer enn det ferdige resultatet. Og for å synliggjøre at det også er en prosess både på godt og vondt så velger jeg å vise et blogginnlegg om en liten del av en lang prosess FØR jeg kan lage selve skryteinnlegget av et ferdig bloggifisert rom. Jeg har med vilje unngått nærbilder og rydding for hele sannheten kan godt komme fram.

 

_MG_2565 (640x506)

 

Nå er ikke jeg overtroisk men i går så jeg noe som jeg har bestemt meg for å ta som et tegn fra huset om både takknemlighet, tillit og kanskje til og med kjærlighet. Sjekk rundingen i bildet under:

 

IMG_2570 (640x405)

I går kveld satt vi slitne og lei i campingvogna som står nedenfor huset. Vi får gjester til helga og den beste plassen og overnatte for gjester nå, er nemlig den. Da sa jeg til storbonden at noen ganger er jeg lei hele huset og alt arbeidet med det. Jeg foreslo at vi tok vokna og kjørte bort ei helg bare for å slappe av å komme litt vekk.

Da oppdaget jeg plutselig “hjertet” på husveggen. Jeg ble litt stum med det samme må jeg innrømme. Fornuften min sier at dette er nok mer tilfeldighet enn i husets ønske om å vise takknemlighet men vi trengte en oppmuntring og jammen fikk vi det.

 

IMG_2571 (640x462)

 

At Liljekonvallene som jeg har gått å sett lenge etter plutselig sto der så rak og staut i morges gjør at jeg velger å tro at “noen” syns vi gjør de rette tingene og verdsetter det på sin måte. Så får overtro være overtro.

Da ønsker jeg folket ein framifrå Tirsdag

6 kommentarer:

 1. Forstår godt at dere blir lei noen ganger.
  Har sagt det før, og kan si det igjen:
  Er imponert over alt arbeidet dere legger ned i
  å gjøre huset til et flott hjem.
  Syns dere skal male et hjerte på den ventilåpningen
  Var kjempekoselig I tillegg skal dere ta vogna å reise
  bort ei helg og bare kose dere En trenger det innimellom.
  Ønsker deg ei herlig uke :)

  SvarSlett
 2. Huset setter nok pris på all pleie og oppgradering skal du se.
  Fint blir det, det skal være sikkert. Og ja det er mange prosesser og
  delmål å nå når et helt hus skal fikses opp. Har ett gammelt hus sjøl,
  så har litt erfaring med det... Veit også at vi har mange STOOOORE
  prosjekter igjen på det huset også, For eksempel skifte taket.
  Men vi lar det gå ei stund til, for det er både omfattende og dyrt,
  Lykke til videre med prosjektene deres, Det blir kjempefint.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 3. Det kommer att bli bra när det blir färdigt,men allt tar sin tid.
  Vi har bott på Hilleborg i 37 år och det är inte färdigt än,Ha,haha!!!
  Det är ständigt nya projekt på gång och man får inte ta allt för allvarligt heller.
  I bland måste man unna sig att njuta också...
  Skulle du ha lust att "titta in" är adressen:
  hilleborg-marguerite.blogspot.com
  Kram!!!

  SvarSlett
 4. Det er masse jobb- mer enn man kan tro før det settes i gang. Det som er ferdig er nydelig utført arbeid og det kan gledes over alt som er gjort :) Hjertet er ikke der ved en tilfeldighet- dette stedet er ment for dere, det er jeg helt sikker på <3 Ting tar tid det er bare å godta det- ting tar tid for de fleste i forhold til hva økonomien kan bære og energi nivået.
  Nydelige tegn du har fått og liljekonvaller er skjønne !
  Elsker den grønnfargen i stua hos deg <3

  Ta godt vare på deg selv og hverandre og ha det så fint

  Klemmer fra Monica

  SvarSlett
 5. Ja det er MASSE jobb før nydelige resultat kan vises frem!
  Vi har holdt på med en hytte nå i 3 år. Det eneste vi fikk ferdig var skjelettet til huset oppsatt på grunnmuren. Alt annet holder vi på å gjøre selv, unntatt rørlegger og elektrikerarbeid. Mannen min er snekker, så vi hadde muligheten.
  Men nå har vi brukt nesten alt av helger og ferier i 3 år og nå håper og tror vi at vi blir ferdig med selve hytta i sommer :)
  Som du sier, den verste og det man bruker mest tid på, er alt som ikke synes...

  Ønsker dere LYKKE TIL videre. Håper liljekonvallene gir mye mot og glede :)
  Ikke så dumt å reise bort en helg slik at an får litt "luftforandring".

  Klem fra Ingvild-Christin

  SvarSlett
 6. Alt tar tid, og ofte mye mer tid enn man tror. Det hender jeg kommer inn etter en hel dag ute og ikke kan krysse av noenting på lista fordi det har vært andre oppgaver som har hastet mer.

  Se på bilder innimellom og vær veldig fornøyd med det som er gjort.

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.