mandag 26. mai 2014

Hverdagsgleder og direkte lykke

 

Tusen takk for fine tilbakemeldinger på Norgeskoppene. Jeg bestilte dem på www.løwer.no og hadde dem her bare noen dager etterpå.

Dagens over skrift er hverdagsgleder og direkte lykke.

Hverdagsglede er å se at Liljekonvallene jeg tok med da vi flyttet hit og plantet på haugen bak huset, er kommet fram og fått bittesmå knopper. Hvis disse sprer seg så vil det dufte alldeles nydelig etterhvert.

Så herlig at de kom, det er hverdagsglede det.

 

_MG_2607 (640x640)

 

Direkte lykke er at “velstandsvorta” fra 70 tallet nå er borte fra huset. Siste rest ble tatt nå i helga.

 

_MG_1774 (640x408)

 

Vi har tatt vare på noe av den gamle bordkledingen. En del av den skal vi lage hundegård av og resten skal vi reparere naustet med.

 

IMG_2591 (640x436)

 

Det ser kanskje litt rart ut, jeg vet ikke helt men når muren også er borte framstår huset som da det ble bygd i 1915. Unntaket er at vi skal ha et lite overbygg til døra i sveitserstil, det var  det ikke før men vi tror det kan tilføre huset mer sjarm i tillegg til at det vil skjerme for vær og vind.

 

_MG_1979 (640x481)

 

Innvendig er det litt kaotisk enda, men den nye veggen er nå malt gønn og den andre veggen er ferdig tapetsert. Vi har gjort stua 15 2m mindre, men til gjengjeld hat vi fått en mye lysere stue med tre doble et enkelt sveitservindu og dør med glass, slipper det inn mye lys her. Døra og vinduet er nye og spesialbestilt  etter mål for å passe huset.

Der vi tidligere så rett inn i et mørkt rom, ser vi nå et herlig dagslys og våre gode naboer.

 

_MG_2617 (640x498)

 

Listing rundt vinduene må vi vente med, ytterveggen skal isoleres med 5 cm og da må vinduene flyttes etter men tak og gulv er klart for listverk. Om det blir før eller etter at vi er ferdig utvendig er jeg jammen ikke sikker på for vi er ikke så flink å holde oss til planer her i huset men det går sakte framover likevel.

Ha en fin uke og en fin mandag.

4 kommentarer:

 1. Så fint og lyst! :) Det ble mer preg over huset nå :)

  Har planta liljekonvall i to bed nå i vår, håper den vil spre seg fint :)

  SvarSlett
 2. Huset blir kjempefint uten det påbygget. Slike ryggsekker fra 50-60 tallet er ikke det fineste, Har ett sånt på gamlehuset vi også... Men der er badet så det blir litt for kostbart å rive dette og bygge nytt bad akkurat nå.
  Var innom Hadeland glassverk i går og fikk kjøpt meg to Norge lysglass. De er kjempefine. Skal brukes som pynt på konfirmasjonsbordet til helga, sammen med gamle Norgesglass til blomstervaser.
  Dere er superflinke med huset deres. En glede å se arbeidet deres.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 3. Da må jeg inn å titte :) takk :)

  Det blir flott med et overbygg i sveitserstil- det blir antagelig helt nydelig :)

  Ønsker deg herlige dager

  Klem Monica

  SvarSlett
 4. Det blir veldig, veldig bra! Det får så være at plassen blir litt mindre når det blir så mye lysere. (",) Huset ser også bedre ut uten velstandsvorta.

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.