torsdag 8. mai 2014

Pelargoner i hus og dagslys i vinduene
Hos meg klarte ingen av pelargoniene å overvintre, så da jeg kom over pelargonier på Europris til 40 kr stk kjøpte jeg med meg 4 stk, de skal pottes om i leirpotter etterhvert.
Ingen sommer uten pelargonier, sånn er det bare.


_MG_2528 (640x598)


Så er vi endelig i gang med riving av utbygget. Panelt er bestilt og vi skal panele med sveitserpanel som vi har fått vite at det heter. Det er samme type panel som det original fra 1915, da huset ble bygd.


_MG_2110 (640x418)07.05.14 - 6 (640x337)


De fleste viser før og etter bilder men siden denne bloggen i tillegg til å være utløp for min interiørinteresse, også skal dokumentere prosessen i det å pusse opp Bergheim, velger jeg og også legge ut bilder fra prosessen underveis også.
Å renovere et nesten 100 år gammelt gårdsbruk fra innerst til ytterst er ikke bare “før og etter” Det er enormt mye i mellom og det kan være greit å ha det dokumentert.


unnamed (640x486)


Døra og vinduene er nye og spesiallaget etter mål og foruten kjøkken og bad så langt den dyreste investeringen. Vi syns likevel det er verdt det. Man kan allerede se at Bergheim er et flott hus, og ved å komplettere det hele veien gjør det bare enda bedre.


_MG_2525 (426x640)  _MG_2526 (448x640)


Fra innsiden kan man nå se rett ut i dagslyset og det er helt fantastisk På denne siden av huset skinner sola hele formiddagen og jeg kan ikke skjønne hvorfor de har stengt den ute med et tilbygg med to små "glugger" i et hjørne. Nå skal iallefall lyset få slippes inn.

Som det avsløres på bildene over, er vi heller ikke helt ferdig innvendig men siden vinduene må lektes ut etter at ytterveggen er isolert og panelt på nytt har det ingen hensikt å liste ferdig før.

For å være helt ærlig så gikk vi litt tom her i vinter og vi har brukt lang tid på å få ferdig badet, men nå er det ferdig, har bare igjen å male døra og det var befriende å begynne på noe annet. Det å få inn mer lys, åpne opp, gjør at det blir friere og motivasjonen er tilbake.

Utvendig panel med tilbehør er bestilt, stillas er klar til å settes opp og en helt ny fasade er i ferd med å sette sitt preg på huset. Det gledes...

Ha en fin dag 


5 kommentarer:

 1. Du har helt rett det er mye mellom - før og etter. Jeg synes iallefall det er veldig spennende å følge slike prosesser. Det var ikke blogg da vi holdt på her, men jeg laget fotoalbum underveis. Det var nyttige flere ganger.

  SvarSlett
 2. Blir jo litt sliten i blant og motivasjonen kan da veksle :) Det er moro å få ned på blogg alt som skjer- og dere har hjort mye ! Moro for en selv og veldig moro for oss andre å se hvordan dere gjør det og før og etter bilder.
  Så godt å bli ferdig med badet- det jeg har sett er knallfint :)

  Store forandringer er på gang igjen- gleder meg til å se !

  Ønsker deg en vakker dag

  Klemmer fra Monica

  SvarSlett
 3. Ja en må ha noen pauser innimellom. Her blir det mest pauser
  og lite jobbing for tiden. I hvertfall på huset. Men det jobbes mye ellers.
  Pelargoniaer må en jo ha. Egentlig litt rart det der, det er en plante
  jeg aller helst ikke ville ha i hus for noen år siden, men nå må jeg
  ha de om sommeren. Helst ute da siden de ikke trives så godt inne hos
  meg. Blir for mye sol og for lite vann, hehe
  Har noen som overvintret i kjeller og ser ut som de kommer fint.
  Er jo litt spennende. Men må vente til etter 17.mai med å sette de ut.
  Ønsker deg ei herlig maihelg :)

  SvarSlett
 4. Ååå så nydelig dette er i ferd med å bli!!!Vinduene og den flotte døren gjør jo underverk,en investering vel verdt pengene!!!!Enkelte ting må man jo bare prioritere!!!!
  Så gøy det må være å se den store forvandlingen,og få belønning for strevet!
  Og noe annet som må være gøy er Pelliser til kun 40....her har jeg aldri sett slike på Europris,men jeg har vel vært der på feil dag.Har prøvd meg med overvintring for første gang i år,og sannelig gikk det bra,nå venter jeg utålmodig på blomsterknupper ;)
  Ha en fin,ny uke!
  Toveklem :)

  SvarSlett
 5. Det er fort gjort å gå tom hvis man har for mange baller i lufta. Da er det viktig og riktig å ta en pause.
  Kjempeflott dør! Det blir spennende å følge rivinga/bygginga videre. (",)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.