torsdag 3. juli 2014

En hageoppdatering

 

 

 

Nå er ikke jeg en typisk hageblogger men jeg blogger og jeg har en hage og vi bruker faktisk endel tid på den. Jeg er nok ingen typisk hageentusiast heller men  det var to mål gjengrodd tomt her da vi kjøpte Bergheim så vi var og er nødt til å gjøre noe og her kommer derfor en liten opptatering.

 

IMG_0277 (640x427)

 

Nå har jeg ikke så mye vakkert å vise fram enda for det meste av hagen er ganske uferdig. Det siste vi har gjort er å jevne katastrofeområdet bak fjøset med jorden. Her var det svære hauger med hageavfall og annet avfall. I tillegg vokste det opp meterhøyt med ugress.

 

IMG_0279 (640x394)

 

Vi er så heldig å ha bare gode naboer og med riktig utstyr var jobben gjort på minutter. I etterkant har vi brukt jordfres for å jevne det ut med. Planen er å bygge en terasse / pergola inntil fjøsveggen og plante prydbusker rundt som skjermer for både vær og innsyn.

 

 

IMG_0139 (640x477)   IMG_0140 (640x473)

Bak uthuset/sommarstun var det også gjengrodd. Vi har funnet rester av en liten jordbæråker og muligens også gulrot eller potetland. Også her var det vokst igjen og bakken var full av tuer som gjorde det  umulig å klippe. Vi har frest opp det værste området, sådd  plenfrø og lagt noen skiferheller i midten som det skal plantes rundt. Her blir det mest bærbusker og frukttrær. Vi har to epletrær som vi skal flytte, to ripsbærbusker er allerede på plass og det kommer en til. Neste år skal vi plante solbær og stikkelsbærbusker her.

 

IMG_0281 (487x640)

 

Rett bak sommarstun blir det et drivhus av gamle vinduer. Vinduene ligger klar på låven. Om det kommer opp i år er tvilsomt men vi har gravd ut der det skal stå og meningen er å støype gulvet i løpet av sommeren eller høsten.

 

IMG_0282 (640x465)

 

Ved siden av drivhuset har jeg satt noen kasser som er ment til å plante urter i. Det blir nok heller ikke før til neste år, men kassene er på plass.

 

IMG_0283 (640x350)

I tillegg til bærbuskene som sto her og som vi har flyttet, har storbonden kjøpt seg to bringebærbusker. Han har også planer om å plante noen til, så i dette hjørnet av tomta blir det en liten “frukthage”, høres ikke det nostalgis ut ?

“ Vi er i frukthagen” kan jeg skrive på et skilt å henge på døra hvis det kommer besøk. Det høres veldig romantisk ut.

Smiley

 

IMG_0280 (526x640)

Da har jeg oppdatert dere på det som foregår utenfor husets fire vegger. Til helga er det utstilling på Løten så da bærer det avgårde dit med hund og campingvogn.

 

Ha en fin dag og en riktig god helg.

4 kommentarer:

 1. Som dere står på både ute og inne. Blir nok en perle hos dere med tiden.
  Dere er på god veg allerede. Lykke til med utstilling på Løten.
  Sommerhilsen fra Marit

  SvarSlett
 2. Hører og ser ut som dere har en flott plan :) det blir skikkelig fint.

  Lykke til på Løten !

  Sommerklemmer fra Monica

  SvarSlett
 3. Skulle ønske vi fikk gjort omtrent halvparten
  av alt dere klarer å få unna. Jammen står dere på.
  Og flott blir det. Gleder meg til å se det drivhuset.
  Lykke til på Løten. Og ha ei herlig helg :)

  SvarSlett
 4. Jeg synes dere er veldig driftige! (",) Det kommer til å bli veldig bra, og jeg er spesielt spent på drivhuset. Har en liten drøm om eget drivhus til tomater osv...

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.