onsdag 3. september 2014

“Like bra brukt”

 

 

er tema for NIBs septemberutfordring. Det er et samarbeid med finn.no som lurer på hva vi ønsker oss eller har av brukte ting som er like bra som nytt. Under oppussingen på Bergheim ønsker vi å hente fram noe av den gamle stoltheten huset må ha hatt.  Jakten på de rette møblene har dermed ført til timesvis foran skjermen på finn.no og timesvis på veien for å hente hjem klenodiene, for i noen tilfeller har vi kjørt opp til 10-12 timer en veg.

 

_MG_0355 (640x427)

 

Vi bor i Nord-Trøndelag og det tar oss en god time på svingete smale veier bare å komme til E6.  Biedermeieren hentet vi i Fredrikstad og vi brukte en helg med overnatting på hotell. Vi ga 3500 kroner for den og syntes den var verd hvert et øre og hver en mil. Lysekrona over spisebordet er også via finn.no men den var selgeren så snill å pakke godt inn og sende pr post, den kom fram hel og pen.

 

IMG_0844 (640x468)

( Det mangler noen lister her men håper dere velger å fokusere på det i bilde som er tema. Roma ble ikke bygget på en dag, det blir ikke igjenreisningen av Bergheim heller )

Smiley, der blinker

Salongen er også et finn-kupp, den hentet vi ytterst på fosenhalvøya, altså i nabofylket men veien var kronglete og vi brukte faktisk en hel dag enda vi startet hjemmefra grytidlig. Skapet fant vi også på finn.no og det er vel det møblet vi har brukt minst tid på å få hjem, bare 5-6- timer. Når jeg ser meg rundt i stua i skrivende stund, klarer ikke øyet å finne noe som er nytt med unntak av  gardinene og palmen fra  Ikea. Til og med gulvteppet under salongbordet er kjøpt brukt og vedovnen fikk vi av naboen.

 

_MG_1242 (495x640)

 

Stilen har blitt litt “herskapelig” og kanskje ikke det som er i trendbildet for tiden men vi har latt huset bestemme og da har det bare blitt sånn. Huset Bergheim er en hundre år gammel “dame” som opp gjennom årene  er forsøkt oppgradert med mer eller mindre uheldige utfall. Gjennom prosessen med å få huset istand igjen har det interiørmessig ført til en stil som vi syns kler huset. Stua på Bergheim er  en ordentlig “finstue” og møblert med erverdige møbler funnet på finn.no. Vi ser at møblene kommer til rette og at huset blir mer og mer fornøyd.

Så takk til alle som velger å selge gamle møbler uten å ruinere folk og takk til finn.no som formidler disse.

 

Flere bidrag, se HER

8 kommentarer:

 1. Ja hvorfor kjøpe nytt når man får virkelig flotte skatter brukt.
  Liker den herskapelige stilen din jeg. Er nokså sammensatt sånn, for jeg liker alt
  fra det mest rustikke til det mer herskapelige. Hos deg blir det bare finere og finere.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 2. Du er den perfekte vinner :) Liker veldig godt stilen din og takk for koselige ord inne hos meg. Det er jo litt med det at når man liker mye av det samme så liker i hvert fall jeg å kommentere og bli kjent med dere som har sansen for det med sjel :) Masse lykke til.

  God kveld klem Monica

  SvarSlett
 3. "Bedre brukt" kunne man vel sagt om mange møbler. Man lager ikke den samme kvaliteten i dag, tenk alt håndverket, spesielt utvalgte materialer osv.
  Flott bidrag fra deg! :)

  SvarSlett
 4. Et herlig innlegg verdig en utfordring med tittelen "bedre brukt".
  Har mye brukt jeg også, men lite kjøpt via finn. Egentlig ingenting.
  Bare noen ting jeg har fått gratis. Hehe.
  Lykke til i utfordringen :)

  SvarSlett
 5. Så flotte møbler! Slike skatter får man ikke tak i nytt engang :)

  Har etter en del plunder frem og tilbake funnet ut at det er nok en mer herskapelig stil jeg ønsker også, at det passer vårt hus.. Er ikke så lett å finne frem til en stil, og når trendbildet ellers er enten veldig grafisk/moderne, eller mye hvitt, er det ikke lett å finne inspirasjon.

  Heldigvis for slike blogger som din, og google! :)

  SvarSlett
 6. Nydelig! Alle møblene harmoniserer i hverandres selskap - det er sikkert!

  Jeg synes veldig mange stiler er fine jeg, så jeg vakler mellom alle hele tiden!

  Lykke til i utfordringen, og god helg!

  SvarSlett
 7. Så koselige møbler som passer til huset. Dere har vært flinke! Biedermeiersalong har alltid vært min drøm.
  Lykke til i Nib-utfordringen. Den lange turen til Fredrikstad burde være grunn nok til å gi dere førsteprisen, spør du meg:-)
  Ha en fin fredagskveld.
  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 8. For en gjennomført og utrolig koselig stue du har! Her kunne jeg slengt meg rett ned i sofaen og sugd inn den gode atmosfæren. Lykke til i utfordringen. Klem fra Beate

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.