torsdag 19. mars 2015

Planer for hagen

 

 

I dag er det dårlig vær ute, det regner og blåser. Selv om gradestoken er godt oppe på pluss sia så er det surt. I går derimot var en nydelig dag og da tok jeg meg en runde i hagen, vi har noen mål for sommeren angående hagen og jeg tror ikke det er så lenge til vi starter.

På trappa har det kommet noen vårblomster i potta, de hutrer litt i dag men regner med at de tåler en trøkk så lenge det ikke blir flere minusgrader.

 

IMG_2894 (589x800)  IMG_2890 (600x800)

 

De to hovedprosjektene i hagen i sommer foruten om planting, er bygging av drivhus. Vi har gravd ut der det skal stå, så neste steg er å støype såle. Vi har samlet ganske mange gamle vinduer på låven som skal brukes til formålet, jeg tror det blir veldig bra.

 

IMG_2887

 

Plan to er en terasseplatt på solsiden av uthuset, her er det også lunt å sitte. Tenker å ha noen gode solstoler og et lite bord her, og selvfølgelig en parasoll. Vi har planlagt flere sitteplasser rundt om i i hagen etterhvert men denne er først ut.

 

IMG_2895 (800x617)

Ved huset har vi en liten plass der vi har tenkt å ha en “frokostterasse”. Her skinner sola om morgenen, litt trekk er det alltid her men det går an å finne på noe lurt for å forhindre det. Her ser dere også mine to linselus nede til høyre og venstre i bildet.

 

IMG_2898 (800x393)

 

Utsikt over hagen fra huset.

 

IMG_2888 (800x626)

 

Vi har allerede flyttet epletrærne og noen bærbusker men det er i tidligste laget for slikt, så det er en viss mulighet for at de ikke klarer seg. Epletrærne sto i veien for husbonden og han lot seg ikke overtale med å vente, nå kan altså det straffe seg…

 

IMG_2897 (800x800)

 

Bålpanna har fungert som “urne” for granbar i vinter, nå ser det ut som den trenger en real oppussing. Bildet under er tatt fra uthuset og opp mot huset. Denne siden av huset er nok det minst flaterende men her skal vi bygge ut tre meter pluss sette opp en glassveranda så vi kommer ikke til å gjøre noe mer med den. For utenom hageprosjektene skal vi isolere og ha ny bordkledning på den siste veggen ( til venstre på huset ) og gjøre ferdig listing rundt vinduene på de ytterveggene vi tok i sist sommer, så vi har litt å holde på med da.

Takker for koselige kommentarer og ønsker dere alle fine vårdager.

 

 

IMG_2891 (800x533)

4 kommentarer:

 1. Hageplaner er spennende!
  Blir nok veldig bra. Dere er flinke :)

  Håper på en lang og fin sommer i år også ♥

  SvarSlett
 2. Det blir kjempebra- og det beste akkurat nå er at vi har hele våren og sommeren foran oss :)

  Alltid koselig å titte innom deg.

  God helg Heidi

  Klemmer Monica

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har noen skikkelige flotte hageplaner denne sommeren...gleder meg til å se underveisbilder av det dere gjør....ha en fin uke....

   Slett
 3. Det blir spennende å følge med på drivhuset deres, drivhus av gamle vinduer er en drøm her også. (",)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.