mandag 4. april 2016

Restaurering av Bergheim del to, 2 etasje.Det går mot vår...
Her på Bergheim har vi nå hatt pause fra restaurering og oppussing i tre måneder etter at vi tok et krafttak på kjøkkenet før jul. Men nå er dagene lengre og lysere og det merkes på energien, det våres ute og det våres i vinduskarmen.
 Under ser dere t.h hvordan det så ut før vi begynte. Døren nærmest var inn til det gamle toalettet, døren til badet har vi flyttet ned mellom stue og kjøkken, så der henger et forheng. På motsatt side er et soverom. Etter at alle nyere vegger var fjernet dukket det opp et blått rom og et rosa. Så opprinnelig var det ikke bad og toalett her, men tre soverom.

I hvert hjørne av huset har det vært kott, antagelig til oppbevaring av klær etc. Vi har revet oss inn til dem også. Motivet for det er for å se på hvordan det hele er konstruert men tanken videre er å gjøre ett soverom, to kott, bad og toalett om til et stort rom med stor takhøyde.

På bildet under har vi revet flere lag plater, tapet og "koreapanel", og truffet på det gamle panelet. Dessverre lar ingenting av dette seg redde fordi vi må isolere, men vi tenker å legge nytt tak i samme type perlestaffpanel. Også gulvet må fjernes, da vi må forsterke åsene i gulvet og isolere også her. 

Men med bilder kan man dokumentere historien bakover i tid. Vi har skjønt at dette huset har vært et fargerikt hus, det ser ut som det har vært tre soverom på loftet, et rosa, et grønt og et blått. I første etasje var det to stuer, en rosa og en gulgrønn, kjøkkenet har vært hvitt og blått og et kammers var malt i en sterk grønnfarge.
Jeg tror nok ikke rommene blir malt i samme farger men jeg har tatt vare på biter av panelet for å ha fargeprøver. Jeg har en idè om å bruke noen av fargene når vi skal gjøre uthuset om til sommerstue og gjestehus. Vi har altså klart å rive dette i løpet av en helg, men nå skal jeg igang med en hjemmeeksamen, så tempoet blir nok noe skrudd ned. Vi skal legge nytt utvendig tak på hele huset og det skal gjøres før vi gjør noe mer på loftet.

Ha en fin uke og en fortsatt fin vår.

5 kommentarer:

 1. Dere er bare så superflinke altså. Gleder meg til å følge med på dette prosjektet også. Og ikke minst sommerstua/gjestehuset. Lykke til med hjemmeeksamen også. Har du kjørt på med videreutdanning også? Ikke snau du. Tøft gjort.

  SvarSlett
 2. Vedlig lurt å ta vare på fargen som har vært der før
  selv om dere ikke skal bruke den i huset
  Ja dere er flinke. Det blir non flott oppe
  på soverommene også etter hvert
  Ønsker deg lykke til med eksamen og ha en fortsatt god vår :)

  SvarSlett
 3. Oi. da har dere virkelig jobba bra! Det høres ut som typiske farger for den tida huset blei bygget, kjenner igjen paletten littegrann. Ut fra bildene får man inntrykk av at det blir ganske romslig sånn dere har tenkt, det blir trivelig å følge med på dette. Trenger sårt litt inspirasjon og motivasjon akkurat nå. (",)

  SvarSlett
 4. Hei ! Kjenner meg igjen i alt dette. Morro da med husets historie og hva som skjuler seg bak her og der :) Lykke til videre! Ha en fin dag. Hilsen Mona / behindabluedoor.com

  SvarSlett

 5. Your blog is very impressive and have the useful information it is really caught my attention.


  great work

  تصميم مواقع
  amazing

  شركة تنظيف بالرياض
  good job Beautiful! :)

  حراج السيارات

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.