lørdag 15. oktober 2016

SommerkavalkadeI går var det i følge primstaven den første vinterdagen, snart er det fram med nisser og julepynt. For oss har nok sommerfølelsen vart lengre enn vanlig og jula virker fortsatt et stykke unna. Vi har hatt opp i mot 20 varmegrader til langt ut i September. Nå er det klarvær og nattefrost, men enda kan man sitte ute i solveggen .I vår lagde vi terrasse på to sider rundt uthuset, og en pergola,den har vi brukt mye i sommer og høst.

 Vi holder på å legge nytt tak og har revet hele inndelingen i andre etasje. Det var nødvendig for å komme til med isolasjon og  forsterke undertaket. Loftet har en spennende konstruksjon og vi er nå inne på tanken, om å la være å dele inn loftet i flere små rom og beholde høyden i taket.

Vi har malt en vegg på fjøset. Det er en ganske ny vegg, men malingen var helt nedslitt.
Jeg snekret meg en kjekk plantebenk på ene side av uthuset og fikk til og med en utslagsvask der. Til våre er planen å planere rundt uthuset og lage grusgang til baksiden, der pergolaen er.
Her ser man pergolaen fra baksiden av uthuset med hovedhuset i bakgrunnen og fjøset til venstre i bildet. Bortsett fra å lage terrasse har vi ikke gjort så mye ute i sommer, men et par bærbusker ble det. Avlingen ble nok ikke så stor i år men vi satser på at buskene vokser seg til og gir oss mye god bær i årene som kommer.

Inne er det meste som det har vært. Og vi har ingen store planer om å endre  noe. Kjøkkenet var ferdig før juli fjor. Det gjenstår noe småpusk som jeg håper på kanskje blir ferdig til jul i år, men vi får se. Vi har iallefall bestemt oss for å bruke førjulstiden til å forberede jula etter gamle tradisjoner, sånn som vi er vant med, og ikke stresse til lillejulaften med prosjekter.

Det var en aldri så liten oppdatering her fra Bergheim, ønsker følgere en fin høst.  Vi skal prøve å holde dere oppdatert. Nå jobber vi på for å få taket ferdig utvendig, og det blir så fint. Så kan jeg avsløre at jeg har fått en fix idè om å male huset grønt. Det blir ikke i år, kanskje ikke neste år heller men plutselig.....

1 kommentar:

  1. Artig å se hva som skjer. Dere får jo gjort så masse! Men planene om litt førjulskos framfor førjulsoppussing høres slett ikke så dumme ut. (",)

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.