fredag 9. september 2011

Kjærringa mot straumen…Jeg vet at jeg ikke akkurat følger trenden når jeg i går fikk et innfall med at jeg villa ha “tinn” ting…
Har ikke sett en eneste blogg som har blogget om mormors gamle tinnlysestaker. Jeg spurtet bort på bruktbutikken for å se om der var noe. Vel….. Sånn fattigmannstinn er tydeligvis ikke i skuddet, for der var ikke mye To lysestaker, en skål og en kopp med lokk.  Altså kjøpte jeg hele butikkens tinnbeholdning for under 100-lappen.
IMG_4843 (436x640)

Jeg passerte også denne kommoden flere ganger, og til slutt kunne jeg ikke dy meg. Jeg måtte bare ha den. Tinnet mitt må jo ha noe å stå på…
Er ikke helt fornøyd med beslagene, så de har en uviss levetid, men inntil jeg finner noe annet får de bare duge.
Kommoden skal brukes til oppbevaring av duker og slikt.

IMG_4844 (640x489)

Det ble nå ikke så aller værst, ble det vel? Min bestemor hadde endel sånne saker, og bestemorting er jo trendy så helt borte vekk er jeg vel ikke. Jeg har i allefall pakket bort  glam og glitter for en stund.
Har litt sans for denne bonderomantiske  lune stilen.
IMG_4847 (640x427)
Da jeg rotet i mine egne ting fant jeg også en bolle etter min bestemor. Jeg har brukt den som blomsterfat under en hagekrukke, men tok den inn i varmen, vasket den ren og pen og fylte frukt i den.
Fatet med kubbelys er et avlangt fat til småkaker. Egentlig et souvernir-fat. For det er inngravert et bilde av Værøy kirke, og det står “Hilsen fra Værøy” på det. Det fant jeg i Mr. Bjørklys gamle ting.
IMG_4848 (640x428)
Appropos Mr Bjørkly…. Han fant seg også et møbel. ikke helt i min stil men….Han skal få ha det i stua likevel. Vi er jo tross alt to som bor her. Kommer tilbake med eget innlegg om det.
IMG_4827 (640x428)
Ha en flott helg.

4 kommentarer:

 1. Hei hei! Kommoden du har kjøpt var skikkelig lekker, så fint med den avrundede skuffen øverst. Tinn-tingene kommer sikkert for fullt igjen de også, det er jo ofte slik med ting som har vært "umoderne" ei stund, kanskje du er med på å skape en trend :))
  Etter at jeg så hylleinnlegget ditt har jeg sett litt på mine to hyller på TV-stua, jeg har noen gamle bøker liggende, telysglass og litt annet dill dall, kjekt å ha mulighet for å sette en enkelt blomst eller noe som hører årstiden til i et lite glass eller en vase også. Skal se om jeg får lagt ut bilder av de to hyllene etter hvert.
  Har bilder av ei hylle i stua i farfar-huset i et innlegg jeg skrev den 28. august, men den er kanskje ikke så soveromsaktig.
  På soverommet kan det kanskje være fint med kroker som Fjordheim sier så kan du henge opp et fint kjede, en tynn lys topp/nattkjole/skjerf, et lysglass eller noe. En krans etter årstid kan også være fint på soverommet, kranser symboliserer jo evigheten ;))

  SvarSlett
 2. Du har jo så mange blogger. Da blir jo svaret mitt helt feil i den andre bloggen din:-) Masse fint å se på her. Jeg har også en god del tinn, som ligger fremme. Kommoden er også koselig!! Jeg trodde tinn hadde vært "in" en stund. Værre med all messingen og kobberet som ligger nedpakket i en stor eske i kjelleren. Tenker nok det også blir tatt frem igjen når den trenden kommer tilbake. For det gjør den.
  Ønsker deg en riktig god helg!
  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 3. Et herlig innlegg.
  Det viktige er ikke at en følger "trenden" Men at en trives med det en har rundt seg. Men tinn er jopulært igjen det nå. Visst nok. Hører nå det av de som driver på bruktbutikken, at tinn forsvinner ganske fort. Syns det passa veldig godt på den flotte kommoden du har kjøpt.
  Ønsker deg ei riktig god uke :)

  SvarSlett
 4. Tja, tinn kan også være fint, og det var det hos deg iallefall :) Syns ikke vi skal bry oss så mye om "trenden", men kjøre vår stil ;) Ha en fin fin uke :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.