tirsdag 21. februar 2012

Hjelp !!!

Til spisestuen min i eik, har jeg to sjenker. en høy og en lav. Hvordan jeg har dekorert den høyeste sjenken, kan du se i forrige innlegg.

IMG_5595 (508x640)

Nå sliter jeg med å finne ting som passer sammen på den  lave sjenken. Skjønner jo at dette blir nesten umulig for dere , siden dere ikke vet hva jeg har uten å gå grundig gjennom hele bloggen min. Det er jo en hel dagsjobb, så det skal dere slippe.

IMG_5596 (640x427)
Jeg tenkte på  på  generelle tips og råd til hva man kan pynte opp med på en lav sjenk. 
Jeg tror reisegrammofonen må bort.  Den tar for mye fokus. Bildet må kanskje også lengre ned..?
Hvis noen har slike sjenker og kunne vise meg bilder av hvordan de har pyntet den, så er inspirasjonsbilder til stor hjelp for meg.
Jeg går ofte i bloggene deres eller i blad for å finne løsninger på ting jeg står fast i.
Håper på noen forløsende tips her.
Ha en fin dag alle .

8 kommentarer:

 1. Hei og takk for fin kommentar på bloggen min. Angåande skjenken din, som forøvring er veldig fin, blir det litt vanskeleg ja siden eg ikkje veit kva du har. Hadde det vore min hadde ville eg f.eks hatt ein blomst, eitpar zinkhus eller eit lysfat på den. Eit speil eller eit bilde over hadde vore fint. Lykke til og vis oss når du er ferdig :) Ha ein flott dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for svar. Kanskje jeg lager stilleben av alle forslagene og gjør det til en billedserie. Vi får se hvor mye tid jeg får, men jeg skal prøve ut tipsene dine så skal du få se hvordan det blir ;)

   Slett
 2. Ikke alltid like lett å finne riktig pynt på en skjent.
  Jeg må ofte prøve forskjellige ting før jeg blir fornøyd. Nå er jeg ikke fornøyd med min skjenk. Har ikke vært det etter julepynten ble tatt bort.
  Men hos deg ville jeg prøvd med en plante eller to. En orkide og en grønn hengeplante, ikke for lang. Gramafonene kan godt stå visst du oppveier den med et blikkfang på ander siden. evt, dandere den grønne planten rundt. Kanskje sette den i en stettpotte så den kan henge ned bak. Ikke sikkert det passer i det hele tatt, men er jo verdt et forsøk. Selvsagt et lysfat, el flere lysestaker satt sammen.
  Evt etpar små bilder på skjenken. Lykke til. Spennende å se hvordan det blir.
  Ha en god dag :)

  SvarSlett
 3. Denne skjenken er ypperlig for et lite stilleben. et stort fat med div lysestaker,glassnips osv.
  Som i innlegget ovenfor så ville jeg også hatt en plante der eller en lampe.
  prøv deg frem,ta bilder så får vi se:-)

  ha en flott dag!

  SvarSlett
 4. Takk for kommentar hos meg :)

  Ikke så enkelt med denne pynten alltid. Lurte lenge jeg også før jeg fant noe som jeg ble fornøyd med på skjenken min.
  En litt høy lampe og lysestaker synes jeg stort sett alltid passer.
  Og hva med en fin litt lang løper?

  Blir gøy å se resultatet :)
  Ha en fin dag du også!

  SvarSlett
 5. Først må jeg bare si tusen takk for den fine kommentaren inne hos meg, du kan virkelig det med ros, blir så glad når du har vært på besøk:))

  Når det gjelder det du spør om, veldig artig forresten at du kanskje vil lage stilleben av det vi foreslår. Har sittet og studert bildet ditt nå og her er mitt forslag:
  Jeg forstår det slik at du vil beholde bildet over skjenken, da tror jeg at jeg ville ha flyttet det litt slik at det henger over den venstre halvdelen av skjenken, den gamle grammofonen ville jeg ha beholdt for å ta igjen svartfargen i bildet, men jeg ville ha flyttet den over på høyre side av skjenken. På en eller annen måte ville jeg ha tatt igjen den gule fargen i bildet, også sølvfargen i ramma og gjerne litt hvitt i tillegg. Kanskje ei lita hvit hylle over grammofonen med ei lykt, sølvlysestaker, evt ei krukke med en hjerteranke til å myke det opp litt. Til venstre på skjenken foran bildet kunne det kanske være fint med et lysfat med både hvite og sølv-lysestaker, gjerne litt høye, hvite lys synes jeg er finest men det hadde som sagt vært fint å ta igjen gulfargen på et vis, kanskje du har noe fint liggende?
  Også enig med de andre om at en orkide kunne ha vært fint hvis du liker orkideer, gjerne oppå lysfatet/brettet hvis det er stort nok så får du samlet tingene. Kanskje noe mer i svart også ville ha gjort seg, men det ser du etter hvert. Dette ble langt det gitt, men til slutt vil jeg anbefale deg å ta en titt innom tyrifryd, hun er kjempeflink med stilleben både på bord, hyller og benker.

  Ha en strålende fin tirsdagskveld :))

  SvarSlett
 6. Hei!
  Tusen takk for kommentar: ) Vi føler nå drømmen begynner å ta virkelig form,
  fra papiret og ut i virkeligheten: )

  Ser du har fått mange tips til plassering på sjenken, og det blir spennende å se hva det blir til..
  Syns Monica sitt forslag, der du beholder grammofonen, virker flott!
  Sånne sjeldenheter bør få være med!

  Vi har forresten fått lite bruk for vedovnen til nå i vinter, det har vært ganske mildt..
  Vi prøvde ut tipset, en gang, men har ikke siden hatt bruk for ovnen. Vi hadde nok ikke så veldig hell med tipset, kan hende det ble litt feil: )

  Klem Iris

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen og tusen takk for tips. Ang. ovnen så måtte vi bryne oss noen ganger vi også før vi fikk det skikkelig til. Det jeg gjør når jeg fyrer opp er at jeg bruker både tennvæske og tennbriketter. For å være helt sikker på at det ikke slokker før veden får ta skikkelig fyr. Blir spennende å følge med videre på huset deres. Kjempespennende!!

   Slett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.