fredag 9. mars 2012

Forslag nr 5. Fra Tante MonicaFor en tid siden ba jeg om tips til hvordan jeg skulle pynte på sjenken min. Jeg fikk inn fem flotte forslag og det har vært kjempemoro å jobbe med dette. I dag har jeg kommet fram til det femte og siste forslaget som er fra Monica med bloggen “Tante Monica”

Og her er hennes forslag:

“Jeg forstår det slik at du vil beholde bildet over skjenken, da tror jeg at jeg ville ha flyttet det litt slik at det henger over den venstre halvdelen av skjenken, den gamle grammofonen ville jeg ha beholdt for å ta igjen svartfargen i bildet, men jeg ville ha flyttet den over på høyre side av skjenken. På en eller annen måte ville jeg ha tatt igjen den gule fargen i bildet, også sølvfargen i ramma og gjerne litt hvitt i tillegg. Kanskje ei lita hvit hylle over grammofonen med ei lykt, sølvlysestaker, evt ei krukke med en hjerteranke til å myke det opp litt. Til venstre på skjenken foran bildet kunne det kanske være fint med et lysfat med både hvite og sølv-lysestaker, gjerne litt høye, hvite lys synes jeg er finest men det hadde som sagt vært fint å ta igjen gulfargen på et vis, kanskje du har noe fint liggende?
Også enig med de andre om at en orkide kunne ha vært fint hvis du liker orkideer, gjerne oppå lysfatet/brettet hvis det er stort nok så får du samlet tingene. Kanskje noe mer i svart også ville ha gjort seg “IMG_5695 (609x640)Dette er nok det forslaget jeg har måttet jobbe mest med. Mr. Bjørkly er engasjert i mine interiørbloggerier og lagde den lille hylla tvert han leste om den. ( uten at jeg spurte..)  På hylla satte jeg som Monica foreslo en lyslykt. (sort fra Black design) En sølvfarget lysestake fra et svensk loppis. Hjerteranke fikk jeg ikke tak i, så det ble en eføy i en gul potte. Alt i farger som taes opp i bildet.IMG_5696 (640x427)Men når det kom til hvit lysestake  fikk jeg problemer. Jeg oppdaget at jeg faktisk ikke hadde det, så da bar det i full fart til byen for å finne, men jeg fant ikke. Ikke en eneste hvit lysestake var å oppdrive i hele Brønnøysund ! Da kjøpte jeg en boks hvit spraymaling og tenkte at dette fikser jeg selv. Men blant min samling av lysestaker, var der ingen som egnet seg, eller som jeg hadde lyst til å sptaye hvit.  Til slutt fant jeg en kubbelysestake på Kid interiør. Jeg falt litt for den til tross for at den ikke hadde det utseende jeg så for meg i hodet. Men jeg tenkte at denne er jo fin og kan sikkert brukes til noe etter dette innlegget også.


IMG_5697 (504x640)IMG_5699 (473x640)IMG_5702 (442x640)Lysfatet består av en orkidè som Monica foreslo, i en hvit potte. Mine sølvlysestaker ble for blanke i forhold til ramma på bildet, så det ble to “juksetinn” lysestaker med et gult og et hvit lys. Telysholderen i sort  er fra Black design. Midt på sjenken står en svart klokke fra Ikea, en liten gul skål med stett og min nye kubbelysestake. Jeg måtte ha noe på midten også, eller så det litt snaut ut. I sveivegrammofonen satte jeg en gul ildtopp. For å myke den opp litt “danderte” jeg hvite brikker både rundt planten og på lokket til grammofonen.


IMG_5693 (640x620)På litt avstand, ble det altså sånn:
Jeg vet ikke helt om dette er “Monica” og jeg sleit litt i forhold til akkurat det.  Jeg prøvde også med noen gamle bruksgjenstander, men det ble å gå helt bort fra forslaget hennes. Til slutt valgte å følge forslaget så slavisk som mulig ut fra det jeg hadde til rådighet. Og slik ble det altså.


Selv syns jeg at dette forslaget er det som tar med seg bildet aller best. Med hvitt, gult, sølv og svart, ble det en gjennomført helhet.  Nå skal jeg kose meg med dette til godt over helga. Jeg har en plan som berører alle dere som har kommet med forslag. Hva det blir får dere vente litt å se.
GOD HELG !

6 kommentarer:

 1. Dette syns jeg var det fineste forslaget.
  Bildet kom virkelig til sin rett her. Kjempefint.
  Takk for alle de flotte kommentarene du legger ïgjen hos meg. Setter stor pris på det skal du vite.
  Ønsker deg ei herlig helg :)

  SvarSlett
 2. Hei på deg. Ble visst litt jobb på deg med forslaget mitt, føler selv at det ble vel detaljert etter at jeg hadde skrevet det, og har litt dårlig samvittighet, men ble jo veldig fint jo ;)) Enig i at du måtte ha noe på midten også, og grammofonen passet jo veldig godt inn med litt pynt på.
  Har vært veldig artig å følge med på hvordan du har "løst" hvert enkelt forslag, synes du har vært kjempeflink til det:))

  God helg :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Du må ikke ha noen dårlig samvittighet for jeg har virkelig kost meg med disse forslagene. Jeg syns det har vært kjempegøy å se om jeg fikk til noe ut fra forslagene og det jeg hadde. Jeg har vært veldig engasjert og motivert, og at jeg fikk noen utfordringer er bare bra. Og det utfordret meg til å prøve nye ting. Artig å oppleve hvordan andre kan påvirke MIN blogg. dette er noe mange flere burde prøve. God helg til deg også.

   Slett
  2. Har vært veldig artig å være med å påvirke her på bloggen din også :))

   Slett
 3. Dette var også et fint forslag :)
  Synes det gule glasset var nydelig ♥ Fin farge uten å være skrikende.
  Gult er kult :)

  Takker for fine ord hos meg ♥
  Er veldig glad i den grønne koppen selv (på bloggen min). Er så heldig å ha 6 stk av den fine, gamle skatten ♥

  God helg! Kos deg masse!

  SvarSlett
 4. Syns sjenken din ble flott, jeg. Gøy å få innspill fra andre bloggere om hvordan ting kan plasseres. Noen ganger ser man seg litt blind i eget hus =)

  Ønsker deg ei flott helg, Heidi!

  Klem Renate

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.