mandag 6. august 2012

Bergheim gård

 

Da har vi fått nøkler og den ofisielle overtakelsen er gjort. Vi er eiere av bergheim gård. Det høres veldig svært ut, men det er ingen stor gård, heller et lite gårdsbruk.

 

IMG_7323 (640x427)

 

Vi var veldig nysgjerrig på hva vannskaden  besto i, så vi begynte allerede første kvelden med å rive ned takplater i stua. her fant vi et godt bevart orginalt paneltak. vannskadene her var minimale. I den ene stua reiv vi vekk et lag gulvbelegg, to lag huntonittplater og et lag plastikk. Under fant vi det orginale tregulvet i perfekt stand.

 

IMG_7332 (427x640)IMG_7331 (427x640)

Flere steder på eiendommen, fant vi gamle skatter. Her er to gamle kommoder som etterhvert skal restaureres og oppusses. Den ene er i bra stand og trenger egentlig bare nye håndtak og en skikkelig rengjøring. Den andre må nok pusses og evt males.

 

IMG_7316 (613x640)IMG_7320 (541x640)

“Om lidt er kaffen klar” Kaffekjelen sto i uthuset på et gammelt klaffbord som også skal taes vare på. Den blir nok ikke brukt som kaffekjel, men vil nok pryde en hylle med tia.

IMG_7326 (640x591) (2)

Denne juleplakaten fant jeg i et kott på loftet. Jeg tror nesten den har hengt urørt i flere tiår der oppe.

 

IMG_7327 (640x410)

Vi er nok smertelig klar over at vi har kjøpt oss mange års arbeid, men vi gleder oss til å starte arbeidet. Vi skal prøve å finne tilbake til sjelen i et hus som har blitt “mishandlet” med en rekke ganger. Vi vet at vi finner den, men det kan ta litt tid.

Jeg vet ikke om noen av dere får “husfølelse” For meg er det nesten som om huset sier noe, og i dette tilfellet sier huset “takk for at dere kom”

3 kommentarer:

 1. Gratulerer med nytt hus :) ...Mulig jeg er rar men synes også hus snakker til meg ;) Lykke til med riving og jobbing!

  SvarSlett
 2. Ser ut som en nydelig plass (tross en del arbeid)! Vi drømmer også om et lite småbruk, men så fant vi drømmehuset for noen år siden.. I det vi gikk inn døren i huset visste vi at her ville vi bo. Som du skriver,- huset "snakket" til oss :)
  Lykke til! Gleder meg til å se flere bilder fra huset :)
  Hei fra Eva

  SvarSlett
 3. Kan forstå at dere gleder dere til dette.
  Spennende å finne godt bevart panel under lag med div, annet.
  Og slike flotte møbler. Ja dere kommer til å kose dere med dette, det er jeg sikker på.
  Ha ei herlig uke :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.