søndag 10. februar 2013

Har du lyst å se ?

 

 

- hvordan soverommet vårt på Bergheim ble ? Bli med inn.

 

IMG_8895 (503x640)

Den blå fargen gjorde seg veldig bra på soverommet.

 

IMG_8890 (640x428)

 

Det heklede sengeteppet tok jeg med fra Bjørkly. Jeg kjøpte det på loppis i Sverige for 200 svenske kroner for noen år siden. To vel anvendte hundrelapper syns nå jeg.

 

IMG_8888 (427x640)IMG_8881 (427x640)

 

Døra på soverommet er litt spesiell med glassfeltet øverst. Den skal få seg et ekstra strøk med hvit maling. Og som seg hør og bør på et soverom i en gammel sveitservilla, skal det være blondegardiner som slipper gjennom masse lys.

 

IMG_8876 (640x426)

 

Og nå som sola akkurat har nådd huset, så er det deilig med gjenskinnet på veggen.

Fargekoden er S 1005-B, og inspirasjon til den har jeg fått av Liv på bloggen Livs Lyst som har samme farge på kjøkkenet sitt.

Jeg syns det ble bra og jeg sover godt her. Bildet under viser rommet FØR vi begynte. Sengen har jeg fått og skal tas i bruk, men den skal gjennomgå en liten oppussing først.

 

IMG_8264 (511x640)

13 kommentarer:

 1. Det vart kjempefint :-) Skikkelig koselig :-)

  SvarSlett
 2. Wow, dette ble jo helt nydelig!!
  Titti-klem

  SvarSlett
 3. Ble rett og slett råååålekkert! Flinke dere er å få det til :) klems Diana

  SvarSlett
 4. Å SÅ FINT
  HERLIGT MED DEN DØRA
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 5. Du verden for en forandring! Det ble kjempefint!

  SvarSlett
 6. Nydelig! Kjempefin farge på veggene! Ikke rart du sover godt!

  SvarSlett
 7. Kjempefint ble det- helt nydelig :) har akkurat blogget mitt eget soverom faktisk :) likte den døra også kjempegodt og det sengeteppet var virkelig et kupp !

  Klemmer fra Monica

  SvarSlett
 8. Så koselig det ble, og du var superheldig med det sengeteppet :-). Godt å ha et soverom som er ferdig når dere skal pusse opp resten av huset.
  Hvilken maling ble det til at dere brukte? Husker jeg anbefalte deg linoljemaling som jeg selv prøvde ut akkurat da, nå har jeg dessverre i ettertid hatt noen erfaringer med den som gjør at jeg angrer litt på det. Den er blitt litt klissete på et møbel jeg har malt, og det har jeg jo hørt at den kunne bli, men valgte å lytte til de som er positive til linoljemaling, og det er mulig at det er helt supert når man gjør det helt riktig, men jeg tror ikke jeg kommer til å sette meg inn i det og fortsette med det i resten av huset. Hvitfargen har også gulnet en del, og den var heller ikke helt hvit i utganspunktet, noe jeg har lyst til å ha på både tak og vinduer. Regner med det finnes løsninger for å få linojemalinga hvitere men jeg kommer nok til å gå tilbake til Lady-malingen igjen, selv om både Einar og jeg synes det er veldig fin glans i den malinga vi brukte.

  Ha ei fin ny uke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for koselig kommentar. Ja, jeg husker det. Og veldig fint at man kan dele erfaring, både det som funker og det som ikke funker. Vi får ikke så lett tak i linolje maling her. Da må vi spesialbestille den. Det vi har gjort på det gamle malte panelet, er at vi har grunnet med heftgrunn og malt over med oljebasert acrylmaling. Det samme har vi gjort i takene i stuene. Foreløpig er det nytt og ser bra ut. Så får vi bare ta tiden til hjelp for om resultatet holder seg. Hadde tenkt å bruke linoljemaling på gulvene, men kanskje vi ikke trenger det heller. I maleforetningen sa de at vi hadde gjort riktig i taket og på veggene, men på gulvet trengte vi ikke grunne, der kunne vi bruke maling som er beregnet for gulv, selv om det er linoljemaling under, mente de det ville holde seg. Men så langt er vi ikke kommet riktig enda. Så vi får se. Vi blir iallefall å bruke Jotun på vegg og gulv. Så krysser vi fingrene ;)

   Slett
  2. Det går nok helt sikkert bra, vi har gjort det samme som dere i Farfar-huset på gammelt brunt tømmer med diverse flekker og det har gått helt fint. Senere så kom jo de vannbaserte malingene og vi ble fristet til å bruke dem pga tørketiden og at fargen ikke gulner, så vi har brukt sperregrunn (for å hindre gjennomslag) og vannbaserte malinger også vi (ikke utenpå linoljemaling altså), og det ser ut til å ha gått bra det også, men det er ikke alle vannbaserte malinger som har like fin glans som de oljebaserte da.
   Vi har forresten prøvd det meste, før sperregrunn kom ble vi anbefalt å bruke vannbasert heftgrunn men da kom det masse gjennomslag, så pga den erfaringa har jeg egentlig i alle år sverget til ojebasert maling og oljebasert heftgrunn, men prøvd ut de vannbaserte malingene sånn innimellom.
   Men du, hos dere er det linoljemaling under der dere har malt nå? Jeg lurer på å male over igjen det taket vi malte med linoljemaling for jeg har lyst til å ha det hvitere skjønner du.
   Men da spørs det hva Einar sier han er helt forelsket i den linoljemalinga ;-)

   Slett
 9. Skrev en kommentar under der du ber om fargehjelp også jeg :-)

  SvarSlett
 10. Et herlig og svalt soverom.
  Likte veldig godt fargen på det.
  Kjempeflott med det sengeteppet.
  Ønsker deg ei herlig uke :)

  SvarSlett
 11. Nydelig! Her kommer dere til å sove godt :) Skikkelig fin farge på veggene. Kjenner jeg heller mer og mer over til farger - og da især den lysblå til Mattisheimen. Får se hva det blir til etterhvert. Foreløpig er alle veggene hvite :)
  Jeg er på leiting etter et hekla sengeteppe. Tviler på at jeg er så heldig å finne et så billig ... Tror ikke det går om jeg hekler det selv, engang ;)

  Ha ei fin uke!

  Renate

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.