søndag 12. mai 2013

Gamle strikkeoppskrifter

 

 

I kjelleren på Bergheim har noen av de tidligere eierne prøvd å gjenskape en landhandel som var her på 1930 tallet. Den gamle landhandelen er det nok lite igjen av. Men jeg har funnet litt småtteri etter de som prøvde å gjenskape den.

 

IMG_9684 (435x640)

 

Blant annet et gammelt strikkehefte fra Sandnes Ullvarefabrikk. Jeg klarer ikke å finne årstall i heftet, men etter modellene å dømme, tror jeg det må være fra 50 tallet

 

IMG_9685 (640x442)

 

Denne damekofta er nok en modell som man godt kan bruke i dag også.

 

IMG_9686 (328x640)

 

Mens herrekofta nok  er mer typisk for 50 tallet. Artig å finne iallefall og en ting er sikkert. dette heftet tar vi vare på.

Ellers har vi hatt en fin langhelg her på Bergheim. Vi har ikke gjort mer ferdig inne, men brukt fine dager til å jobbe litt ute i hagen. Har bl a funnet et helt gjengrodd bed med pinseliljer. Og vi har gravd fram grusveien som går opp til tunet.

Tore har endelig fått kjøpt sin Rododendron, som han har ønsket seg så lenge. Bilder kommer seinere. Nå er det hjemom for å pakke om, så reiser vi til Lofoten i konfirmasjon. Jeg føler jeg har bodd i en bag de siste ukene, og kanskje har jeg det også.

Ha en strålende Søndag.

1 kommentar:

  1. Stilige kofter det der.
    Håper dere hadde en flott konfirmasjonsdag.
    Ønsker deg ei herlig nye uke :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.