mandag 17. juni 2013

Skyggebed

 

 

Huset på Bergheim står tett inntil et lite berg som  i sin tid ble sprengt for å gi plass til huset.( Derav navnet “Bergheim”)  og noe av denne steinen er det laget et blomsterbed av. Da vi overtok i fjor sommer, sto det to epletrær her og resten var overgrodd.Jeg har brukt våren på å renske opp, fjærne og luke. Det eneste som fikk stå igjen var noen Akeleier. Det meste av dagen er det skygge her og derfor ville jeg lage et skyggebed.

 

_MG_0028 (640x427)

 

Begge Hostaene fant jeg nedgrodd andre steder i hagen. De har kommet seg fint i “det nye” bedet. Azaleaen som jeg fikk i Februar er også kommet i jord og ser ut til å trives godt i skyggen. Den har kommet med mange nye knopper.

 

_MG_0029 (640x427)

 

I tillegg har jeg hentet bregner i skogen og plantet der fordi jeg vil ha det frodig. Men flere blad knakk på vegen, så de ser litt tufs ut. Kanskje de kommer bedre neste år. Jeg har planer om å plante buskbom og noen nåletrær, men også noe med farge i, så tips om hva som kan passe mottas med takk.

 

_MG_0030 (640x442)

 

Jeg har lagt barkduk på jorda og bark over, men ble litt skuffa da barken fra Europris ikke lukter bark--- Men det er vel et eksempel på at man får det man betaler for..

 

_MG_0031 (640x418)

 

Det har grodd mye mose påde på steinene og på berget. Noe av det vil jeg fjerne, men når man skal restaurere både hus og hage tar ting sin tid. På berget har store bjørker og rognetrær klart å feste grepet i mosen og det er som vi har en liten skogflekk i hagen. Der har jeg tatt med Liljekonvaller fra Bjørkly, og det skal bli spenende å se om de kommer seg.

4 kommentarer:

 1. Syntes det er fint med den mosen jeg da- og ryddig og flott bedd. Likte ikke Hosta før- men etter å ha 2 stykker her som vokser mer enn villig og fort så elsker jeg de :)

  Ønsker deg en fin uke

  Klem Monica

  SvarSlett
 2. Høres ut som Hosta er en plante jeg skal prøve meg på.
  Her er det lite som har overlevd vinteren.
  Likte veldig godt det beddet ditt. Syns det er så fint
  når det er litt opp fra bakken. Kanskje fordi det er
  enklere å luke for "gamle" folk, hehe
  Koselig med en liten "fjelltopp" i hagen. Vi hadde
  det der vi bodde da ungene var små, en yndet lekeplass.
  Ha ei herlig uke :)

  SvarSlett
 3. Så flott. Jeg har også planer om et skyggebed så dette passet meg perfekt :)

  Ha en fin dag.
  klem

  SvarSlett
 4. Du har jammen stått på! :D Ikke dårlig :) har et skyggebed jeg også, som jeg laget i fjor :) gro seg litt til i år, spent på hvordan det blir

  har lagt pukk under steinhelene, og mindre grus imelom :) men tror jeg skal legge på mer stor grus, de små har en tendens til å komme ut over alt.. :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.