fredag 26. juli 2013

Snart ferdig

 

Jeg har vel egentlig sagt at jeg ikke skal vise flere bilder av stua før den er ferdig. Nå er det like før og jeg klarer ikke helt å dy meg, så her er finstua på Bergheim.

 

_MG_0242 (640x427)

Kvaliteten på bildene er ikke helt optimal, men det er såpass at jeg får vist fram rommet. Sjenken og spisebordet hører sammen og sto her da vi kjøpte gården. Biedermeier sofaen fant jeg på finn.no og hentet i Fredrikstad. Stolene har jeg arvet etter mine besteforeldre. De er laget av en slektning av Bestefar.  Piketitteren fant jeg på loppis i Sverige for noen år siden og pidestallet i hjørnet fikk jeg reddet ut av et uthus som skulle rives.

 

_MG_0244 (504x640)

Bokhylla er også etter mine besteforeldre. Den er laget av gamle trådsneller og jeg er usikker på hvem som har laget den. Bestefar hadde bøker i den og nå har jeg fylt den med gamle bøker slik jeg husker den fra min barndom. Har mange ganger tenkt å male den, men det har aldri blitt noe av. Kanskje jeg bare skal la den være som den er…?

 

_MG_0246 (640x427)

Fortsattmangler lista inder vinduet. Den blir endel av vinduskarmen og vi må spesialbestille den. Når den er på plass gjenstår det å male siste strøket på listene rundt vinduet og selve vinduskarmen. Gardinene er for lange og må sys. Men når det er gjort, så er vi ferdig !!

Da går vi videre til neste stue.

4 kommentarer:

 1. Kan godt forstå hvorfor du ikke klarer å vente.
  Det ble ei veldig flott stue.
  De møblene passer jo kjempegodt inn der. Og den
  trådsnellhylla ville jeg nok beholdt som den
  er. Ikke alltid en skal male gamle ting syns jeg.
  Ønsker deg ei herlig helg :)

  SvarSlett
 2. Så lekkert og så flinke dere er :) god smak har dere også :) kjenner den gode stemningen helt hit.

  Ønsker deg en fin uke

  Klemmer fra Monica

  SvarSlett
 3. Herre Gud så nydelig! Jeg blir skikkelig glad når jeg ser noe så vakkert og for all del ikke mal noe som helst, det er jo aller finest sånn som det er! :) Virkelig fantastisk fint! Jeg syntes det er helt ok å male syrelutede møbler fra 90-tallet og hvis gamle møblene/ antikviteter er så ødelagte at det ikke finnes noen annen redning enn maling er det også greit, men ikke ellers.. Huffameg det er fælt å tenke på hvor mange nydelige møbler som har blitt vandalisert av hvitmalingsspøkelset :) Ha en fin dag i den nydelige stuen og hils Kairo og gratuler med pokalen :)
  Vennlig hilsen Jorunn :)

  SvarSlett
 4. Så flott! Og jeg ble skikkelig nysgjerrig på bokhyllen laget av trådsneller. Så om du får lyst til å lage et innlegg om det med nærbilder, ja da blir jeg glad. Male, nei nei nei! Helt enig med Abrakadabra. Selv har jeg en bokhylle laget av gamle dynamittkasser. Den har malingflekker og et stort søkk i kanten, antagelig har et dyr (rotte) gnagd på den. Den skal få være som den er :) Ha en fin kveld!

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.