torsdag 8. august 2013

Er jeg en stuepike ?

 

 

I augustutfordringen spør Norske interiøsblogger:  Er du en stuepike?

Vel…

Jeg følte meg iallefall som det da jeg brukte formiddagen til å lage et innlegg til utfordringen. Det er lenge siden jeg bidro med noe der, men med akkurat DET spørsmålet og med finstua på Bergheim, tenkte jeg at det kunne jeg fort bli.

 

_MG_0355

 

Så jeg svinset rundt og ordnet som om jeg ventet herskapelig besøk. På bordet la jeg en blondegardin underst  og en kaffeduk oppå der igjen.  Kopper, fat og asjetter er fra loppis. Gardinene er fra Ikea og rosene er fra hagen.

_MG_0352

Så er det bare i andektighet å vente på gjestene.

Jeg har fått noe sølvplett hos mamma. Hun mente det kunne passe bedre på Bergheim enn hjemme hos henne, og nå står det til pynt på bordet. Fløtesett med sukkerkopp, mugge og fat. Tror nok ikke dette er så gammelt men det passer her.

 

IMG_0347

 

Mer sølvplett. Snapssett med seks glass på fat. Glassene har mønster, men er vanskelig å se.

 

IMG_0348

 

Og smørfat med lokk og smørkniv.  Sølvplett det også. Skulle jo ha pusset det, men det blir ikke før til jul. Det er DA alt skal skinne.

 

IMG_0349

 

Denne sjenken / skapet sto på Bergheim da vi overtok og hører sammen med  spisebordet. Jeg vet ikke helt om jeg skal male det eller bare la det være sånn. Jeg er ikke så veldig glad for de lyse skapdørene, men det bidrar jo til at den fine skappynten vises. På sikt skal ikke dette være i stua uansett.  Der som det står ønsker jeg meg et gammelt bokskap eller vitrineskap.

 

_MG_0353

 

Men det passer jo godt til lampettene vi fant på “Ny-gammelt” en bruktbutikk på Rørvik. Vi har fire stykker, men mangler ledning og lampeskjermer. Men jeg har en elektriker i huset så  når han bare får tid….

 

IMG_0350

 

De passer jo også til lysekrona som også er i utskjært tre, og som jeg fant på finn.no tidligere i vinter.

_MG_0356

Og som dere nå kanskje skjønner, så var det ikke vanskelig å føle seg som en stuepike i disse omgivelsene, så på spørsmålet fra nib, er vel svaret “ja” da.

Vil du se flere bidrag – se HER

Da ønsker jeg alle som deltar Lykke til !

10 kommentarer:

 1. Så rakk jeg akkurat IKKE å få postet innlegget i tide. Jaja... Sånn er det. Jeg får bare fortsette å være stuepike på Bergheim, selv om jeg ikke er med i utfordringen.

  SvarSlett
 2. Det var synd, for du har gjort det veldig fint! Interessant å lese og se på alle bildene! Sofaen er jo virkelig fin da:) Og grønnfargen på veggen:)
  Da regner jeg med at gjestene som kom eller kommer blir fornøyd med oppdekkingen:)

  SvarSlett
 3. I dessenostalgiske og skjønne omgivelsene passer det absolutt inn ed en stuepike,så morsomt :)))
  Er selv på utkikk etter lignende sofa til kommende vinterhage,så sjarmerende den stilen.Hos deg er det virkelig gjennomført!Lykke til :)
  Toveklem :)

  SvarSlett
 4. Så fint det var! :) skikkelig herskapelig :) jeg ville behold skapet akkurat som det er jeg :) kjempefint :)

  SvarSlett
 5. Ja her kan du virkelig være stuepike.
  Liker godt stua din. Skikkelig herskapelig og fin.
  Syns møblene passer veldig godt sammen.
  Ønsker deg lykke til og ha ei herlig helg :)

  SvarSlett
 6. Dåkker ha fått det skikkelig fint i finstua, skjønna godt du at du e som ei stuepike inne der :-)Synd du blei før sein, men artig at du dela med oss anner. Go helg!!

  SvarSlett
 7. Har bare et ord, vakkert. Likte det kjempegodt. Fargene, møblene og pyntingen passet bare så godt sammen. Får lyst på kaffe bare av å se på bildene, he he :) Takker for tilbudet med å gå på "bærslang" mens dere er borte. Får besøk av naboene lenger ned i gården (med en liten gutt på 3) + mine to kjære tantebarn i morgen, så da er det mulig det blir en liten ripstur ;) Er da snill du Heidi :D

  Mvh
  Cecilie

  SvarSlett
 8. Så NYDELIG bidrag :) masse lykke til ! Det er så flott og koselig i denne stuen som har blitt så fin- husker hvordan det var og alt dere har gjort. Det er helt nydelig -og syntes jeg ser du går der og steller stand til "besøk" moro :)

  Nyt helgen klem fra Monica

  SvarSlett
 9. Åååå så nydelige!! En herlig, gammeldags stue, jeg blir helt nostalgisk jeg...
  Enn flott bidrag! Lykke til i utfordringen!
  Titti-klem

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.