onsdag 8. januar 2014

Kjøkken

 

 

Først vil jeg bare si at jeg håper ingen ble støtt av det forrige innleget. Jeg mente ikke å kritisere noen, bare minne oss på at det går an å trives i nuet og å finne glede i det man har rundt seg her og nå. Selvfølgelig er det lov å glede seg til vår og sommer men det er noe med det å kunne akseptere det som er å ikke jage etter det som er så mye bedre. Jeg beklager veldig hvis noen ble ille til mote. Jeg håper jeg kan tilgis.

så til dagens innlegg:

Ja, det gikk fort. Nå er det allerede 2 uker siden det ble sånn som på bildet til høyre men enda er det masse igjen. Sideveggene på skapet skal kles inn med samme bordkledning som på veggene. Vi skal sette på lister og jeg skal ha en hylle eller to over vasken når jeg har bestemt meg for hvordan den skal se ut.

 

_MG_1280 (640x578)

 

I den gamle delen, der kjøkkent var før gjenstår det også endel riving. Her må vi ha nytt tak, men veggene blir bare å rive av plater. Under platene er det tømmervegg som vi skal ha fram men de må pusses og beises.

 

_MG_1140 (640x416)_MG_1393 (500x416)

Jeg har mye “ting”, ALT for mye. Endel er nedpakket i esker men jeg har laget en liten krok på kjøkkenet der jeg har hengt opp noe både i tak og på vegg.

Fatet på skapveggen laget Tore på barneskolen, det er hengt opp med stearinputer. Knaggrekken har jeg laget selv av en del av et tønnelokk preget av vær og vind og knagger fra Europris. I taket henger et melkespann, en eggekurv og en gammel kaffekjele.

På dynamittkassen nederst står noen brune krukker og esker og bilde på benkeskapet er kjøpt på Fretex i Harstad. Foreløpig henger dette trygt her, men vi skal ha en gammel vedovn i denne kroken med tia så det blir nok en endring på det.

 

_MG_1383 (378x500)

 

Det var kjøkkenet, men nå holder vi på med badet. Vi må ha en ny dør og i stedet for å kjøpe ny skal vi pusse opp døren som var mellom det nye kjøkkenet og den gamle delen.  Vi holder på å fjerne 3-4 lag med maling med varmepistol og skrape men den blir bra. Jeg har også kjøpt “nye” håndtak brukt, i ekte messing så jeg gleder meg til å få den ferdig.

4 kommentarer:

 1. Fargen på kjøkkenveggene dine er så fin. Skikkelig nostalgisk farge.
  Mange fine ting på veggen din. Kjenner meg igjen i det du beskriver om alt for mange ting.
  Har i overkant mye sjøl, men jeg synes det skaper et personlig hjem når det er litt ting
  rundt omkring som kan fortelle litt om de som bor der. Så ikke luk bort for mye. He he.
  Jeg ble ikke støtt av innlegget ditt i går, du inspirerte meg til et par innlegg faktisk, Kommer ett i morgen.
  Synes det er fint med ærlige innlegg jeg. Så bare kjør på med flere når du har noen på lager.
  Klemmer fra Marit

  SvarSlett
 2. Så mange spennende innlegg fra deg:) Badet blir så fint, og kjøkkenet også! Dere må jo bli fornøyde når dere har fått til så mye på så kort tid! Helt enig med deg ang. å leve i nuet. Jeg var sånn før, med en gang julen var ute av huset tenkte jeg VÅR! Men da ble vinteren såå lang, så jeg bestemte meg for å ikke tenke så mye på våren før den kom og heller se det positive med vinteren. For tross alt er vinteren lang og en stor del av året. Iallefall her vi bor. Og jeg har alltid likt vinteren også:)
  Blir spennende å se flere innlegg fra to så spennende og viktige rom som bad og kjøkken!

  SvarSlett
 3. For et herlig og landlig kjøkken.
  Dere har jammen stått på og jobbet.
  Vi jobber på her også, men ting tar tid :) Orker ikke stresse, så ting tar gjerne litt lengre tid, men, men

  Godt nytt år til deg og dine.
  Klem

  SvarSlett
 4. Så koselig det blir på kjøkkenet dere lager :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.