mandag 27. januar 2014

Norge vs Afrika


I dag føler jeg for å skrive et innlegg kjemisk rensket for interiør.  Livet er mer enn det og med storbonden liggende syk på Biedermeieren, blir det ikke arbeidet mer i huset heller i dag, så hodet benytter anledningen til å tenke litt på andre ting.

Jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg skal  føle meg irritert eller oppgitt av bildet under. De av dere som er på facebook har sikkert sett både dette og liknende, En ting er iallefall sikkert, å sammenlikne lille Norge med Afrika  blir ikke rettferdig. Jeg tror faktisk Norge som land, er bedre å bo i enn de fleste afrikanske land.
De fleste veier i Norge ser ut som veien til høyre og de fleste veier i Afrika ser ut som veien til venstre, altså er det vi ser her snarere unntaket. Om mine bistandspenger går til vegbygging i Afrika, så vil det kanskje gi de som arbeider med veien inntekt til å forsørge seg og sin familie. I Norge blir man forsørget selv om man ikke har arbeid.542775_221278151347111_684009842_n


Jeg kjenner jeg blir flau når folk jeg kjenner poster slike bilder på sosiale medier. Vi kjører ikke på hullete kjerreveier her til lands, selv om noen strekninger vitner om fullstendig fraværende vedlikehold men da skal man ta seg en tur til Afrika å finne ut hvordan  det virkelig sto til med veiene der. Ikke bare er de dårlige, på noen strekninger risikerer man faktisk livet. Beklager utblåsningen, det bare MÅTTE ut.

6 kommentarer:

 1. Helt enig med deg. Dette er bare tull.
  Lurer på om de ikke følger med på hva
  som skjer i verden i det hele tatt.
  Vi har ikke noe å klage over her til lands.
  Men selvsagt kunne i noen tilfeller
  pengene vi bruker her i landet vært
  brukt annerledes. Ingen tvil om det.
  Er ikke på facebook så jeg har ikke
  sett dette før
  En god kveld til deg :)

  SvarSlett
 2. Er heller ikke på Facebook, men trykker gjerne "liker" på innlegget ditt. (",)

  SvarSlett
 3. Jeg er helt enig med deg. Noen ganger blir jeg sjokkert over det folk deler eller liker på Facebook. Men samtidig tror jeg mange gjør det uten å tenke seg om, og de forstår ikke hensikten til den som laget det i utgangspunktet.

  SvarSlett
 4. Dette syns jeg også er helt hårreisende, og rett og slett kvalmt å se. At noen er så smaløyde, og kun tenker på seg og sitt. Nei, fysj!! Mye som blir delt helt ukritisk på facebook, syns det er ganske vanvittig å se

  SvarSlett
 5. Jeg reagerte også på den sammenligningen. Mener jeg leste en artikkel om at det bildet fra Norge ikke er fra Norge. Tror kanskje det var fra Finland. :-)
  Camilla

  SvarSlett
 6. Så glad du tar opp dette - jeg er såååå enig!!! Jeg blir flau, irritert og lei meg over slike sammenligninger. Og jeg skal innrømme at jeg ett par ganger har bedt ett par av mine "fb-venner" om heller å flytte til Sverige eller til Afrika hvis de mener det er så mye bedre der. Knis... Jeg vil påstå at Norge er ett godt land å bo i - for de aller fleste av oss, og har vi ikke annet å klage på enn noen dårlige veistrekninger - ja, da må det vel sier at vi har det bra.
  Ønsker deg en riktig god helg!
  Titti-klem

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.