onsdag 16. juli 2014

Vær så snill….

 

 

Jeg vet mange bloggere er fantastiske håndarbeidsmennesker som tryller fram de vakreste ting med synål og strikkepinner, nå har jeg en bønn til dere.

80 % av merinoulla produseres i Australia. Sauene mishandles på det groveste når de klippes og sultefores før. Vær så snill å boikott denne type ull. Jeg får vondt i magen med å tenke på å gå rundt i et strikket plagg med ull fra et grovt mishandlet dyr.

Vær så snill å les artikkelen under bildet og ta et standpunkt.

 

CZK9R2XOSyyhEcxXLYCgyws3w-rJxZ3O-1Jkv6EWD3DQ

 

nrk.no: Brutal mishandling av merinosauer

5 kommentarer:

 1. Helt klart boikott her. Kjøper hverken merinoull eller mohiar ull lenger.
  Det får være grenser for hva dyr skal gjennomgå for at vi skal se flotte ut.
  Helt discusting!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Ble helt skrekkslagen da jeg så dette,

   Slett
 2. Jeg strikker det meste selv og har nesten ikke merinoull i lageret mitt jeg. Har egentlig ikke bruk for det. Heldigvis.

  Den største utfordringen blir vel å få folk til å slutte å kjøpe ullundertøy i butikken for de er vanligvis laget av merinoull.

  Camilla i Harstad

  SvarSlett
 3. Uff, det er helt forferdelig grusomt. Leste en artikkel om dette for noen år siden, har boikottet merinoull siden. Fortsatt god sommer til deg, klem.

  SvarSlett
 4. Det er helt utrolig hva enkelte mennesker kan få seg til å gjøre - jeg så innslaget på nrk. Saueeierne som ansetter slike klippere må jo også ha visst hva som pågikk?? Utrolig, en boikott er helt på sin plass.

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.