søndag 31. august 2014

Det går framåt…

 

 

Veggen vi har “slitt med” i hele sommer er nå endelig ferdig isolert og bordkledd. Det vil si…. Det gjenstår lister rundt vindiene og døra og det lille takoverbygget.

 

IMG_0839 (640x427)

 

Det tar vi senere i høst, nå må vi rundt på andre siden, fjerne gammel bordkledning, ha på vindstopp, isolasjon, spikre på ny bordkledning, olje og male. Vi bruker både olje som grunning og  hvit oljedekkbeis siden vi har dårlig tro på acrylmaling og vi tror også treet bevares bedre med oljemaling. Den gamle bordkledningen som vi fjernet var 100 år gammel og like fin, men den var tørr og sprakk da vi reiv den av så i mangel på kunnskap om gjenbruk, har vi fått nytt men bordlkedning helt likt den gamle.

 

IMG_0846 (640x417)

 

Og på noen formiddagstimer en nydelig Søndag, den siste i august, har undertegnede og storbonden fjernet all den gamle kledninga og det gjæres klart for å feste vindstopp. Mellom kledning og tømmervegg er det ingen isolasjon, så det er ikke rart vi frøys i vinter.

 

10344773_10202438105899737_5515193622607680313_n

 

Som isolasjon bruker vi hunton som er et trefiberprodukt. Hunton er miljøvennlig og ødelegger ikke tømmerveggen slik glava og plast kan gjøre. Under bilder er levrandørens beskrivelse av produktet, for de som er opptatt av bevaring av gamle hus er det verdt å lese:

 

Flex-200_small

 
Miljøvennlig

Ved å benytte Hunton Trefiberisolasjon™ bidrar du til å redusere utslippene av CO2 og andre drivhusgasser. Isolasjonsproduktet blir produsert av bærekraftig skogbruk og er 100 % gjenvinnbart. Det naturlige materialet bidrar til et sunt inneklima og kan håndteres uten at man påføres utslett. Hunton Trefiberisolasjon™ er valget for et øko-vennlig byggverk!

Trefiberisolasjon er enkelt å fremstille, og krever langt mindre energi å produsere enn f.eks mineralull. Trevirket som benyttes for produksjon av isolasjonen er den delen av skogen som ikke egner seg for vanlige materialer og plank.

Varmelagringsevne

Hunton Trefiberisolasjon™ (plater) har en varmelagringskapasitet som er det dobbelte av vanlig mineralull. Dette gjør at vi får en mer stabil innetemperatur når vi har temperatursvingninger ute (natt/dag).

Transporterer fukt

Hunton Trefiberisolasjon™ (plater) har også en unik evne til å holde på og transportere fuktighet. Hunton Trefiberisolasjon™ kan oppta hele 8 ganger mer fuktighet enn mineralull. Dette er spesielt fordelaktig når vi bygger tykkere vegger hvor faren for kondens blir større.

Pustende vegger med dampbrems kan ha en positiv innvirkning på inneklimaet. I slike konstruksjoner er det en stor fordel å bruke Hunton Trefiberisolasjon™ på grunn av sin evne til å lagre og transportere fuktighet gjennom veggen.

 

IMG_0788 (640x427)

 

Vi er nå kommet til den siste dagen i den siste sommermåneden, og FOR en sommer vi har hatt !! I morgen er det 1 september og vi kan sparke i gang høsten, det gledes.

Ha en nydelig fin søndag.

2 kommentarer:

 1. En god ting kan ikke sies for ofte. Så jeg sier det igjen.
  Jammen er dere flinke! Tar av meg hatten for dere.
  Nå kan dere glede dere til en varmere opplevelse til vinteren.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 2. Bra jobba, folkens! (",) Dere inspirerer, vi har også litt å gjøre før vinteren setter inn...

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.