fredag 3. oktober 2014

Ny fasade

 

 

Allerede første vinteren på Bergheim skjønte vi at huset var minimalt isolert. Etterhvert fant vi jo ut at hele 1 etasje manglet isolasjon. Sist vinter hadde vi strømregninger de fleste bare “kan drømme om”, de var skyhøye.

 

IMG_1239 (640x380)

 

Vi har revet gammel bordkledning, det var så trørt og sprøtt at det lot seg ikke ta vare på men vi har byttet ut med samme kledning i ny utførelse. Kledningen har perlestaff og kalles “Sveitserpanel” Med andre ord likt det gamle.

 

IMG_7464 (640x427)[4] (1)

 

Samme fasade før vi begynte. Utbygget som var en utvidelse av stua var verken tidsmessig i forhold til huset eller i god stand, derfor bestemte vi oss ganske fort å rive det. Den mørke grønnfargen rundt vinduet hadde vi egentlig tenkt å beholde men ombestemte oss. Hva syns dere? 

 

Villa Bergheim

 

Vi syns huset får et mer troverdig utrykk når utbygget er borte og med hvitmalte karmer rundt vinduene virker det “lettere” Bak panelet har vi lagt et lag vindstopp rett på tømmeret, deretter isolerte vi med Hunton Flex trefiber matter som er et bedre og sunnere alternativ til huset enn Glava.

Glava og plast skal man IKKE bruke på gamle tømmerkasser.

Les mer om det HER

 

IMG_1240 (640x490)

 

Vi har oljet veggen med Visir oljegrunning og et strøk Drygolin oljedekkbeis fra Jotun. Sånn skal det få stå til våren, da tar vi et eller to strøk til.

Neste vegg blir heller ikke tatt før til våren, med mindre vi får en vinter der været står på. Da er det opp med stilaset igjen,

Ha en strålende fin helg!

3 kommentarer:

 1. Det var et godt valg å fjerne tilbygget, selv om dere mistet noen kvm stue. Om dere ønsker å markere vinduslistene på et aller annet tidspunkt trenger det jo ikke være mørkegrønt.

  Jeg skulle gjerne hatt sånn flott kjellermur på huset her.

  SvarSlett
 2. For en flott jobb dere gjør :) det er veldig pent blitt og strømregningen bør bli litt "morsommere" å betale nå- selv om dere ikke er helt ferdige ennå.

  Ble litt overrasket over oss selv vi, hi hi :) Jeg må skifte navn på bloggen om jeg får til det, for blogge vil jeg fortsette med. Blir jo helt nye bilder etter hvert nå :) Bare vi finner det vi skal ha og får solgt ! Prospektet er klart om en ukes tid.

  Takk for koselige ord inne hos meg.

  God helg :)

  Klem Monica

  SvarSlett
 3. Vilket vackert hus...otroligt fint och speciellt!
  Varm kram,
  Titti

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.