søndag 25. januar 2015

Nye stoler, gammelt bord og gjenbruk av trådsneller.

 

 

 

De nye stolene fra Ikea er for lengst kommet i hus og de er omtrent like god å sitte som jeg trodde. Jeg ser de samme stolene har inntatt de tusen hjem og det skjønner jeg faktisk godt. De er utrolig god å slappe av i.

IMG_2480 (800x600)

 

Bordet med skuffer som står mellom stolene har vi hentet inn fra låven, det sto der da vi kjøpte Bergheim. Nå som biedermeieren og de gamle stilmøblene er forvist til uthuset og nytt moderne møblement er innkommet finstua, ble vi redd det skulle bli FOR moderne, dermed hentet vi inn dette gamle bordet.

 

IMG_2478 (533x800)   IMG_2482 (519x800)

Vi vet ingenting om bordet men man kan jo lese mye av et møbel bare av å studere det. Det er laget av grov plank som bare er høvlet på den ene siden. Det er satt sammen av nagler som ser smidde ut og håndtakene er trådsneller som det er spikret nagler gjennom og festet til skuffen. Bordet er veldig slitt men ser ut til å være ådringsmalt

 

IMG_2485 (800x480)

På bordplaten går det en list rundt hele kanten. Kanskje har bordet blitt brukt til å sette vannbøtte på, og at listen er for å hindre vannsøl på gulvet. Sjarmerende er det iallefall- Jeg vet ikke om jeg blir å beholde det sånn men inntil videre skal det få være en detalj i interiøret, som gir den gammeldagse sjarmen som vi liker så godt her på Bergheim.

Apropos trådsneller, her er en liten bokhylle laget av min oldefar, her har det  nokvært samlet iherdig. Snellene er tredd på en streng og hele bokhylla vipper til alle kanter når man flytter på den. Den har imidlertid holdt ut og står fortsatt med gamle bøker i, slik den gjorde i hjemmet til mine besteforeldre da jeg vokste opp. Bare at nå står den her hos meg.

 

IMG_2488 (631x800)   IMG_2487 (509x800)

 

Da er helgen over og vi står foran en ny uke ,nyt den godt og tenk at vi nå er en uke nærmere våren enn vi var for en uke siden.

4 kommentarer:

 1. Stolene ser veldig gode ut, og jeg synes den lille kommoden blei en fin kontrast til de nye møblene. (",) Når det gjelder bokhylla er jeg helt imponert, den har jo utrolig mye personlighet med en sånn historie. Jeg har jo sett den på bilder før, men aldri tenkt at den var bygget på den måten. Kult!

  SvarSlett
 2. Så fint det blev!
  Jag gillar också gammaldags charm...
  Önskar dig en fin, ny vecka!
  Kram!!!

  SvarSlett
 3. De ser ordentlig gode ut :) Herlig liten kommode dere fant på låven og alltid praktisk med noen skuffer.

  Ønsker deg en skjønn uke

  Klemmer Monica

  SvarSlett
 4. Den kommoden er jo flott da. Veldig fint med noe som en ser er
  skikelig hjemmelaget og solid.
  Hylla di er veldig morsom . Ikke mange som ha lik den tenker jeg
  Og stolene virker gode. Prøvesatt de da vi var på Ikea, men da må jeg kaste
  noe av det jeg har. Fant faktisk ut at vi hadde en stol på gjesterommet på loftet
  som er ganske lik de stolene der, så da har jeg en god stol.
  Slik er det når en har stort hus, glenmmer litt hva en har rundt forbi, hehe
  Ha ei herlig god uke .)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.