onsdag 28. januar 2015

Lev Landlig

 

 

Helt siden jeg oppdaget bladet Lev Landlig har det vært et interiørblad som jeg har kunnet kjenne meg igjen i. Jeg vokste opp på et småbruk på landet, ved havet. Mine foreldre og besteforeldre var naboer og drev både fiske og hvert sitt bruk med sauer og høner. På et tidspunkt hadde de også kyr men det er bare såvidt jeg husker det. Hele året måtte vi unger bidra i arbeidet som krevdes på bruket, en erfaring og lærdom jeg setter stor pris på i dag.

 

IMG_2500 (800x676)

 

Lev Landlig er ikke bare interiør, det er tradisjoner, matoppskrifter, håndarbeid og håndtverk. Jeg bruker bladet like mye som oppslagsverk som til å lese om flotte hjemmereportasjer. Bildene i Lev Landlig er varme og “levende”, man kan nesten kjenne og lukte stemningen i et bilde. De er ekte, ærlige og full av stemning, det er denne ektheten gjennom hele bladet jeg liker så godt. Jeg har derfor ikke hjerte til å kaste et eneste blad.

 

IMG_2499 (777x800)

 

Jeg har flere esker i uthuset, med blad som er lagret i påvente av et bedre sted. Jeg har også en liten samling inne i huset, det eldste bladet jeg fant inne er nr 4. 2007. Når favorittbladet i tillegg kommer på besøk for å lage reportasje er nok forholdet for evig. I utgave 10. 2014 er det nemlig en reportasje fra Bergheim og arbeidet vi har gjort. Vi har jo ufattelig mye arbeid igjen, men Lev Landlig er sporty som tør å vise fram uferdig arbeid, det er også en av de tingene som for meg gjør dette bladet så ekte, fordi reportasjene er ærlige. Å renovere gamle hus er så uendelig mye mer enn akkurat det ferdige “produktet” Det liger timesvis med arbeid og planlegging bak. De var her en hel formiddag og det var en dag for livet. Vi er både stolte og takknemlige for at de ville komme til  akkurat oss.

 

IMG_2497 (582x800)   IMG_2504 (591x800)

 

Skuvsenga på loftet er egentlig gjesteseng og skyves ut og inn etter hvor mange gjester som skal ligge i den. Men den er også en lesekrok for den som vil ha en rolig stund for seg selv. Og her kan jeg sitte i timesvis å kose meg med bladet. Om vinteren kan jeg drømme meg bort i sommerblad eller hente inspirasjon fra flotte vinterreportasjer. Om sommeren kan jeg på regnfulle dager å lete etter idèer, inspirasjon eller matoppskrifter som jeg skriver i en bok jeg har. Katten vår Sofia trives også godt her. Hun sitter og studerer fuglelivet og skjønner ikke helt hvor fuglene blir av når hun kommer ut…

Å leve landlig er et priveliegium, tradisjoner er for meg viktigere enn trend, gjenbruk framfor bruk og kast og det å kunne ta vare på historien. Alt det er viktige ting for meg og det syns det å være for Lev Landlig også, kanskje er det derfor vi passer så godt i lag. Det positive er at De har bidratt til at tradisjon har blitt trend. Jeg ser at flere og flere forelsker seg i den gamle, landlige stilen og jeg blir så glad når jeg oppdager at mange av disse er unge mennesker. At de unge ønsker å ta vare på  en slik arv er bare helt fantastisk.

 

H Eek

Fotograf Helge Eek sitt bilde fra kjøkkenet vårt fra reportasjen Lev Landlig.

Lev Landlig har også en instagram oppfordring. Del din samling på ig  #MINLEVLANDLIGSAMLING og vinn et håndvevet pledd fra Attelier Stellaria til en verdi av 3600 kr.

Da ønsker jeg dere en flott onsdag uansett om den er landlig eller ikke.

Enjoy life !!

3 kommentarer:

 1. ja, dette er et herlig blad! koser meg masse med dette :)

  Å pusse opp gamle hus er ikke gjort på 1-2-3 nei.. og det jeg har lært, er at hvis man hr det for travelt, så ender man jo fort opp med løsninger som ikke blir like bra som de kunne vært :)

  SvarSlett
 2. Det er absolutt mitt favorittblad også, jeg tenker det samme som deg. (",) Det er flott med et blad som ikke eskalerer kjøpepresset mer enn nødvendig, også. Tommelen opp for det!

  Også mine utgaver blir tatt godt vare på. Nå er jeg litt av en samler sånn generelt, men har bestemt meg for å av prinsipp ikke ta vare på interiørbladene jeg kjøper. Bortsett fra dette! Det vile jo vært dumt å kaste bort så mye inspirasjon.

  SvarSlett
 3. Det bladet er et MÅ ha blad :) Bakte det Budeie brødet som sto i det siste bladet i dag- det ble godt :)

  Ha det så fint

  Klemmer Monica

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.