mandag 5. januar 2015

“Nytt” gammelt bord på kjøkkenet.

 

 

IMG_2351 (640x640)

 

Vi fant det i uthuset da vi kjøpte Bergheim i 2012 og der har det stått. Hengslene var rustet istykker og bordplaten på den ene siden manglet. Vi tok det inn like før jul, byttet hengslene og laget ny klaff av gamle materialer som vi fant i fjøset. Med begge klaffene ute blir bordet gedigent men med mulighet til å legge ned begge klaffene, blir det et lite bord. I gamle dager var de mange folk på lite plass, da er dette genialt laget.

 

 IMG_2340 (417x640)

 

Den heklede løperen på bordet har mamma heklet til meg og jeg fikk den nå til jul, den passer perfekt mot den slitte, grove bordoverflaten. Vi har pusset det i flere omganger men et gammelt bord er ofte mye brukt og har endel slitasje, det er bare sjarmerende.

 

IMG_2348 (640x427)

 

Lysestakene fikk jeg i julegave av en venninde for noen år tilbake, de er jeg utrolig glad i.  Jeg har pleid å ha korte lys i dem men når man har bosatt seg utti-hutti-heita så får man tage det man haver og heldigvis fikk jeg lys som passet i julegave fra mine nieser. Grantreet er fra nærområdet, konglene fra Sverige og mygga fra Ikea.

 

IMG_2347 (559x640)

 

Jula er på tur ut med juletreet skal få stå til trettende dag jul som er tradisjon. Men det forsvinner en juleduk her og en nisse der hver dag. Samtidig som jeg vil holde på tradisjoner, så er jeg klar for å gå videre inn i et nytt år.  Vi har mange uker med vinter foran oss og jeg er på ingen måte verken klar for, eller kommet i vårstemning, likevel er det noe med at våren nesten starter i Januar. Sola har snudd og det blir merkbart lysere for hver dag som går. men vinteren kan by på det mest fantstiske dager så det er bare å nyte.

Ha en fin første mandag i 2015.

8 kommentarer:

 1. For et flott bord dere har fått laget dere.
  Heldige som fant det i uthuset å klarte
  å fikse det til det flotte bordet.
  Bare viser at dere kan dette med oppussing
  både av hus og møbler.
  Og så flott duk på det da. Jeg fikk noen nye strikka
  duker av min mor, så de må jeg legge
  på når jeg orker å begynne å ta bort julepynten.
  Men den influensaen henger godt i gitt, ikke mye jeg
  orker om gangen. Heldigvis kommer det seg litt for hver dag,
  så det går fremover.
  Ha en flott dag :)

  SvarSlett
 2. For en nydelig bord :) Har flere her i huset også, og har akkurat funnet et i låven som skal få kmme inn i huset aldeles snart :) Jula skal bare ut først :)

  her forsvinner den også litt etter litt. Både fordi det blir jo fryktelig tomt, og fordi det er jo ganske mye som skal bort igjen også da... Greit å ikke bli helt overvelda ;)

  Den duken var jo aldeles skjønn :) så fint å kunne få slike ting :)

  Jeg er ikke i vårstemning enda, det ville blitt veldig lenge å vente! Snøen fra jula smelta brått, så nå er det isød over alt igjen :( Men har heldigvis noen inne-projekter som er flott å gjøre frem til utearbeidene starter! :D

  Godt nytt år til deg!

  SvarSlett
 3. Sånne gamle slagbord er kjempefine. Jeg har ett som har stått på gården her i alle år. Det står i storstua i gamlehuset og blir brukt utslått ved store anledninger hvor det skal dekkes til mange. Da jeg var liten hadde vi det som spisestuebord i ei ganske lita stue. Genialt for sånne bord er både små og store. Liker den slitte overflaten godt. Kjempefint sammen med en hekleduk slik som du har.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 4. den gamle tabellen er vakker !!! uach resten av dekorasjonen !!! elsker alle angie fra Tyskland

  SvarSlett
 5. Så flott at dere tok det i bruk. Kjekt å være litt fingernem, sånn at man kan reparere de gamle fine tingene. (",)

  SvarSlett
 6. Så flott og praktisk bord - og nydelig løper du fikk til jul :) Det er herlig med slike flotte gaver som lysestakene, lysene og alt- det gjør alt ekstra fint med den gode tanken på hvem som har laget det og hvor det kommer fra.

  Herlig at dagene blir lengre og lysere. Vi hadde en mørk dag i går. Sønnen min og svigerdatteren måtte ta det tunge valget og reise den siste turen til dyrlegen med Kojak (irsk setter på nesten 8 år). Han var født med hjertefeil og sterk HD og han var preget av det nå. Odin på 6 år er alene igjen nå. Det er stor glede med det å ha dyr men det er en stor sorg også når tiden er omme...

  Takk for et koselig bloggår og ser frem til det nye :)

  Godt nyttårsklem fra Monica

  SvarSlett
 7. For ett fantastisk nydelig bord!!!
  Ble helt forelsket jeg;)
  Godt Nytt År til dere!
  God klem fra meg;)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.