tirsdag 3. februar 2015

Tanker ved kjøkkenbordet.

 

 

Spisebordet vårt står ved vinduet i kjøkkent, et stort vindu og her kan vi sitte å speide utover bygda. Det er koselig å sitte her med god tid til frokost, og kose seg med utsikt, kaffe og det man har å spise. I dag er det tirsdag og fridag, siden jeg har hatt jobbehelg og mens jeg satt her studerte jeg ikke bare utsikten  utenfor men også utsikten innover i rommet.

 Det som i dag er kjøkken var opprinnelig to rom, det var kjøkken og del av stue. Nå har vi et stort kjøkken med våt og – matsone i ene enden, og spisedel i andre enden.

 

IMG_2508

 

I den delen av kjøkkenet som vi sitter å spiser har vi ikke gjort noe annet enn å legge et midlertidig klikkergulv, kaste ut den gamle kjøkkeninnredninga og male to vegger. Vi har også fjernet noe ødelagt panel og fått fram gammelt tømmer. Siden vi tror at vi må  ta opp hele kjøkkengulvet, står dette rommet på vent til litt varmere tider. Et åpent gulv i februar trenger ikke å bli så lurt.

Kjøkkeninnredningen er Metod / Laxarby fra Ikea. Den har ramme i massiv bjørk og vi valgte den nettopp pga av det. Vi har som mål at så langt det er mulig bruker vi naturlige materialer. Istedet for å bruke sideveggene som fulgte med innredningen, og som var plater i presset papp, har vi valgt å kle innredningen med panel og male i samme farge som på veggen. Vi har brukt Supreme Finish fra Jotun, i fargen Gustaviansk blå som har koden S3010-R8.  Det er en veldig rolig men ren blåfarge. Benkeplaten er i massiv oljet eik og var svindyr men vi angrer ikke et sekund. Når jeg sitter ved kjøkkenbordet og ser innover mot den delen av kjøkkenet får jeg en følelse av kjølig renhet som jeg syns passer et kjøkken i landlig stil, litt gammeldagsbondsk men samtidig moderne og funksjonelt. På tømmerveggen over vasken har vi valgt hyller i stedet for skap.

 

IMG_2517 (713x800)

 

Tømmer er veldig spenstig men fra der jeg satt og nøt den fine blåfargen, ble det bare forstyrrende. Så jeg begynte å se for meg hvordan resten av kjøkkenet skulle bli, og her er den foreløpige planen:

Enten lar vi tømmeret være som det er, spikrer panel over og maler det i samme blåfarge som resten av kjøkkenet, eller så pusser vi å maler tømmerveggene blå. For å få mest mulig “ro” over det hele og samme følelse som resten av rommet, maler jeg møbler og interiør hvitt. Selv om jeg ikke er en typisk minimalist blir jeg fort forstyrret av for mange farger og teksturer i et rom.

 

  IMG_2514 (589x800)   IMG_2515 (651x800) 

 

Da tanken var sådd, spirte ny motivasjon og jeg fikk lyst å starte med en gang men jeg må nok hente fram tålmodigheten, for det er mye annet som må gjøres før jeg kan begynne å male vegger. Men det kjentes likevel litt godt å ha “landet” på noe. Hva syns dere, skal vi bevare tømmerveggen som den er og gjemme den bak panel, eller skal vi pusseog male den, sånn som vi har gjort med veggen over vasken?

Jeg har enda god tid på å bestemme meg men tia går fort og vips så står jeg der, klar til aksjon. Ha en strålende februardag.

6 kommentarer:

 1. Så koselig kjøkken,likte så godt blåfargen.Og matta på gulvet gjorde susen her.
  JA behold tømmerveggen den har jo mye sjel i seg ..bør ikke gjemmes vekk.
  Ha en fin vinterdag og fortsatt fin uke;)

  SvarSlett
 2. Jeg ville malt veggen blå. Tømmervegger gir karakter til et rom og vitner om at huset er gammelt.

  SvarSlett
 3. Pusse og male den så den blir lik den over vasken - den er jo kjempefin :) Det er lekkert hos deg og med masse sjarm og herlig stemning.

  God kveld og ha fine dager

  Klemmer Monica

  SvarSlett
 4. Gøy og se inn hos likesinnede..gustavianskblå har jeg selv på kjøkkenet ... me looove. Sååå koselig hos deg...et godt sted å være ☺️

  SvarSlett
 5. Da hadde jeg pusset og malt den jeg og. Tømmervegger er så fine. Men sånn bevaringsmessig sett kunne det jo være gøy å bevare den og kanskje lage et lite tittehull inn på det gamle tømmeret gjennom en ny vegg. Uansett hva du gjør kommer det til å bli fint.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.