onsdag 4. mars 2015

Når evnene ikke strekker til.

 

 

Sist sommer invisterte i nytt kamera, min utslitte eos 350D har fått hvile og byttet ut med Canon eos 6D. For å spare noen kroner kjøpte jeg ikke objektivet som fulgte med kitet. Jeg trodde jeg kunne bruke det jeg hadde på 350en men det kunne jeg ikke. Jeg endte med å kjøpe et 50 mm objektiv som kanskje egner seg best til portretter.

 

IMG_2784 (798x800) (798x800)

 

Greit nok men jeg sliter med å få hele bildet skarpt, jeg har prøvd å instille kameraet manuelt og på automat men får det ikke til. Jeg må ganske langt bort fra motivet men ikke engang da blir det så skarpt som jeg ønsker, stativ hjelper heller ikke.

 

IMG_2787 (800x724)

 

Til nærbilder er det helt perfekt og kameraet gir bildene godt lys selv i dunkleste mørke. Jeg har ikke innebygget blitz på dette kameraet men det kan ta bilder selv om det er ganske mørkt men bildene blir ofte uskarpe. Denne sommeren kommer det nok tilå bli nytt objektiv, så hvis noen har et godt tips til et bra “allround” objektiv til eos 6D, blir jeg veldig glad. Kameraet i seg selv er jeg kjempefornøyd med, til tross for at jeg skjønner at teknologien er i overkant av hva jeg har kunnskaper om, men man kan jo lære underveis.

 

IMG_2789 (712x800)

 

Så mens jeg nå har kost meg på mårrakvisten med eksprimentering, kaffe og levende lys, ble det hele til et blogginnlegg. Det har kommet et lite snødryss i løpet av natten men bare såvidt at det er hvitt på bakken. temperaturen er deilig og snart står tur med goklompen Kairo på planen.

 

IMG_2790 (800x649)

 

Til alle dere, ha en strålende fin dag.

4 kommentarer:

 1. Jeg skulle gjerne hatt et skikkelig kamera. Men tar bilder
  med et kompaktkamera. Det er jo lettvint å dra med seg.
  Men ikke lett å få skikkelige nærbilder.
  Har ikke noe kunnskap å komme med, men håper det er noen
  som kan gi deg litt hjelp i valg av objekt.
  Ha en flott dag :)

  SvarSlett
 2. Hei! Du har både ett godt kamera og ett godt objektiv. 50 mm 1.8 evt 1.4 som du har er nok skarpest på ca 2.0 men mest lyststerkt på 1.4 evt 1.8 . Vist du skal ha hele bilde skarpt må du nok opp i f stopp 8 evt høyere. Det blir bare skarpt der du har fokuset på 1.4 evt 1.8. Så det er nok ingenting i veien med objektivet. Prøv deg litt frem med det objektivet før du bestemmer deg for å kjøpe nytt. Det er egentlig ett veldig godt objektiv. Det må bare litt trening til.. :-) Bare å spørre vist du lurer på noe. Enten her eller på mail christinamari.paulsen@gmail.com. Hjelper gjerne ! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Når du tar bilde vil jeg råde deg i å ta bilde i AV ,der velger du F-stopp selv (1.4,1.8,2.0 osv) også tar kamera seg av resten. Iso`en kan du stille på auto vist du ønsker. Isåfall ikke må du bare prøve deg frem iforhold til lys . Isoen er jo best lavest (rundt 200) pga at da blir d ikke så masse støy. Håper noe av dette kommer til hjelp. :-)

   Slett
 3. Hei på deg;)
  Dette ble for mye for meg;)
  Jeg er veldig fornøyd med Nikon kameraet mitt!
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.