mandag 6. april 2015

Påskekake hele året

 

Denne kaken er ingen spesiell påskekake men den passer utrolig godt med sin friske smak av appelsin og jeg pleier å bake den hele året men også til påske, den heter:

Mandelkake med appelsinkrem.

 

IMG_3133

BUNN:

500 gram Odense kransekakemasse ( grønn rull)

3 egg

2 ss kakao

APPELSINKREM:

3 dl creme fraiche

2 dl melis

1 appelsin, saft og skall.

Riv kransekakemassen på den grove delen av rivjernet. Ha massen i en arbeidsbole og tilsett egg og kakao. Rør til det blir en glatt røre.Ha røren over i en smurt springform, 24-26 cm, stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i 25-30 minutter ( steketiden kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl bunnen på rist.

Stivpisk creme fraiche og melis. Tilsett revet skall av en appelsin og et par spisesjeer appelsinsaft. Fordel kremen over kakebunnen. Pynt med revet sjokolade og fileter av appelsin.

Vel bekomme.

IMG_3139 (640x479)

2 kommentarer:

  1. Vet du, det er så mye gode kaker på alle disse bloggene at en stakker
    blir skikkelig godtesjuk. Var nettopp innom Monicaslykke, og hun hadde
    jo også laget noe som ser kjempegodt ut. kom på at jeg har noen gode
    sjokolademuffinser i frysen. Må nok ned å hente noen av de. hehe
    Den du haar laget må jeg nok prøve en dag.
    Ønsker deg ei riktig god våruke ;)

    SvarSlett
  2. Nam nam- den kopierer jeg og skriver ut- for den må prøves :) Høres såååååå god ut.
    Der er den kopiert allerede- og kransekakemasse er skrevet på handlelista. Hi hi :)
    Det skal males her til helgen- så da blir det kanskje både kake og vafler.

    Ønsker deg fine dager

    Klemmer Monica

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.