lørdag 13. juni 2015

Sommeren så langt…

 

 

 

…har nok vert så som så her i Nord-Trøndelag…

I juni har det vert mye regn og det har knapt vert over 10 grader. Vi hadde mange planer for denne sommeren men det går seint og ingen av disse planene er ferdigstilte, noen er ikke påbegynte en gang fordi “det” eller “det” må gjøres først.

Vi er så langt enige om ikke å leie inn arbeidskraft, vi har spart oss for å ta opp lån fordi vi gjør alt selv, men nå kjenner jeg på kroppen at det “røyner på”.  Jeg hadde gledet meg til denne sommeren og nå er den godt i gang men det har vært dårlig med sommerfølelsen så langt

 

IMG_3593 (640x519)

 

Noe hagearbeid har vi imidlertid fått til. Tidligere i vår samlet vi all rabarbraen på en plass. Vi fikk vite at det første året man flytter dem, blir de ikke så store fordi de bruker energi på å danne nye røtter.

IMG_3601 (589x640)

 

 

Tulipanløkene jeg plantet i høst er kommet. og jeg har sådd noen frø i de andre kassene. Noe sådde jeg inne, de har kommet seg godt og er snart klar for utplanting, egentlig venter jeg bare på bedre vær.

 

IMG_3603

 

Jeg var så heldig å “arve” naboens blomsterbed og deriblant var det en peon. Det jeg har hørt er at den kan være litt kresen og sture litt om man flytter den. På bildet under kan man ane de kjærkomne ballene som blir til de nydelige blomstene jeg liker så godt, jeg gleder meg.

 

IMG_3605 (640x427)

 

Vi har til og med plantet et lerketre. Jeg vet jo de kan bli kjempestore så vi måtte passe på å plante det litt fra hus. Nå står det i utkanten av en nylagt plen. Det ser litt stusselig ut der det foreløpig står helt alene, men det skal bli bra .

IMG_3609 (427x640)     IMG_3600 (395x640)

 

Perleblomstene er nå ferdig blomstret og de har stått lenge. De skal få komme over i et bed jeg har planlagt for løkblomster men også her venter jeg på bedre vær, ikke noe særlig å stå ute i pøseregn med sur kald vind rundt ørene. Hagearbeid skal være kos. Basta!!

IMG_3611 (640x390)

 

 

En som imidlertid koser seg ute uansett vær er Kairo. Han ble i slutten av mai godkjent for avl så nå er det bare for pene “damer” å komme på besøk.  Siden vi først var i siget deltok han på utstilling to dager etterpå og fikk en kjempekritikk av dommeren, fine Kairo.

IMG_3612 (640x407)

 

Siden det er en stund siden disse bildene ble tatt skal jeg ta en ny runde sånn at dere får se hva som har skjedd. Det var tenkt som et blogginnlegg og her kommer det, noen uker forsinket. Det går trått med bloggmotivasjonen både hos meg og hos andre ser jeg, men håper likevel det kan ta seg opp igjen. Kanskje høsten bringer med seg mer aktivitet med mer innetid. For meg har det i tillegg vert travle tider med ny jobb og endel reising. Nå er det en uke til ferien og den skal avstedkomme i campingvogna, først tar vi en treningsuke på Sølen, deretter “freistar” vi over til Sverige.

Ha en fortsatt fin sommer.

3 kommentarer:

 1. God tur til Sverige :) Det blir godt det å ikke måtte gjøre både det ene og det andre. Klart det kjennes på kroppen.

  Flotte Kairo- så moro at han gjør det så godt.

  Ha det så fint

  Klemmer Monica

  SvarSlett
 2. Jeg orker heller ikke drive i hage når det ikke
  er fint vær. Det skal være passe varmt og helt litt sol.
  De dagene det har vært slikt vær her til nå i sommer
  har jeg vært opptatt med andre ting, så først på fredag
  fikk jeg lukt litt i hagen. Håper på brukbart vær i morgen også
  så jeg får tatt litt mer. Men først er det jobb.
  Lykke til med Kairos etterkommere :)
  Riktig god tur Håper det blir noen flotte dager :)

  SvarSlett
 3. Her har det også vært smått med sommervær, og for min del kjenner jeg at "ukevis" med regn tærer litt på humøret. Hagearbeid blir det ingenting av, det var såvidt vi fikk spadd ned ei rabarbrarot vi henta på bygda.

  Selv om det er litt sjeldnere mellom hvert innlegg er det alltid trivelig med ei oppdatering fra Bergheim.

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.