fredag 4. desember 2015

Den mindre flaterende veien til et nytt kjøkken

 

Kjøkkenet her på Bergheim er egentlig en sammenslåing av to rom. Den delen der kjøkkeninnredningen er nå, var en del av stua da vi kjøpte huset. Den delen ble ferdig til jul for to år siden. Uten å ha lært den minste ting om å sette store prosjekt ut ilivet noen få uker før jul, er kaoset igjen komplett når vi nå er i gang med den andre delen av rommet, som var det opprinnelige kjøkkenet.

 

2015-11-02 19.05.55 (640x459)

 

Dette rommet fikk en midlertidig jukse make-over da vi hadde besøk av Lise Stang Jacobsen og Helge Eek i fjor for å lage reportasje for bladet “lev Landlig”. Nå har vi satt igang arbeidet med denne delen og det er nok det rommet som trenger mest renovering. Her har vi måttet skrelle oss gjennom flere lag med plater og panel

 

 

2015-11-02 20.11.33 (640x360)

 

Det ganle panelet var i så dårlig forfatning, pluss at noe var fjernet fra før og det var benyttet panel fra andre deler av huset som underlag til plater. Vi bestemte derfor å rive alt og legge nytt, likt det som vi har lagt i den andre delen av kjøkkenet.

 

2015-11-02 20.12.24 (444x640)

 

Her om dagen hørte jeg noen fortelle at forskere hadde funnet ut at der kostet mer å bygge nytt enn å renovere gamle hus. De forskerne vi jeg gjerne ha hjem til meg. Jeg lurer på hvordan de har forsket. Mulig de ikke har tatt med egeninnsats i beregningen, eller vonde rygger, slitne armer, nedstøvede klær, såre øyne og hals og sist men ikke minst følelsen av å ha gapt alt for høyt…

 

2015-11-02 20.29.35 (640x372)

 

Men opp i all elendigheta var det på et punkt viktig å gjøre det koselig for oss selv til tross for tingenes tilsdand. Grove tømmervegger kan være ganske koselig i skinnet fra en bordlampe og noen levende lys.

 

2015-11-03 16.11.38 (640x360)

Dette er imidlertid bare begynnelsen. Vegger er revet inn til tømmerkassen men også tak og gulv må rives, forsterkes og legges nytt, det kommer i neste innlegg. Beklager dårlig kvalitet på bildene, de fleste er tatt med mobilkamera med ustødig hånd i dårlig lys. Hensikten med dette innlegget er ikke å vise et  bittelite stygt “før-bilde” og fem-seks-syv ferdigglaserte bilder av sluttproduktet, nei dere skal tvinges til å skjønne hvor ufattelig mye arbeid dette faktisk er.

Så i neste innlegg skal tak ned og gulv opp.

For koselige julestemningsbilder, kan dere følge meg på instagram. Følg knapp til høyre i sidemenyen.

5 kommentarer:

 1. Jeg er så imponert når folk setter i gang med sånt i hus de bor i. Gleder meg til å se flere bilder.

  SvarSlett
 2. Ja dette er bare helt utrolig. Tenk å bo i dette mens en pusser opp
  Ja det er mye slit. Nei jeg tror ikke de har tenkt på slik omfattende oppussing
  i det regnestykket. Nok mer kosmetisk. Lykke til med det videre arbeidet
  Håper dere har tid til å kose dere litt også i førjulstida :)
  Ha ei god adventshelg :)

  SvarSlett
 3. Det er jo nettopp sånne bilder som er interessante for oss som er i omtrent samme situasjon. Dette minner meg veldig om da vi jobba med badet her hos oss. Det blei ikke helt ferdig til jul, men gleden over å få innedo igjen etter en hel høst med utedo var ganske stor den også. Og selv om det er mye arbeid, og man går på autopilot mellom jobb - hurtig middag (gjerne et par knekkebrød) - og riving, snekring, pussing og maling - så har i alle fall jeg en forbløffende evne til å glemme alt etter kort tid. Og det er vel nettopp derfor man gjør sånt som du beskriver: Hiver seg til med prosjekter alt for tett på jul. Det er jo så mange dager igjen - goood tid. (",)

  Jeg ønsker dere lykke til videre med adventissnekringa, og gleder meg til de neste bildene av prosessen.

  SvarSlett
 4. Dere gjør en formidabel jobb :) Nei de har nok ikke tatt med alle de timene med arbeid og vondtene i det regnskapet.
  Men så er det jo det å se hvor fint det blir og den herlige stemningen og ikke minst den sjelen dere legger i det.

  Ønsker dere fine dager og at dere også får tid til å nyte :)

  Klemmer fra  Monica

  SvarSlett
 5. Ønsker deg og dine kjære
  fortsatt gode juledager :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.