fredag 29. september 2017

Gammelt nytt...


Det går lengre og lengre mellom innleggene her på Bergheim bloggen, men hos meg som hos så mange andre har facebook og instagram tatt over mye. Jeg tenker likevel å ha denne bloggen, det ligger så mye historie her som er verdt å ta vare på. Jeg får heller gjøre som nå blogge litt av og til når jeg har lyst, og i dag har jeg lyst.
Denne Ikea sofaen har vi hatt i stua her på Bergheim i et par års tid, den har vært fantastisk. Nå har den flytta på hytta og skal få være fantastisk der. Det gamle møblementet som vi kjøpte før vi flyttet permanent til Bergheim har stått lagret i uthuset, men det har alltid vært meningen at det skulle inn igjen og i går skjedde det.

Bordet er kjøpt som spisebord og var tenkt til Biedermeiersofaen som også står på "vent" i uthuset. Med litt tilpasning av høyde fant jeg ut at det passet fint til den gamle salongen, og sånn ble det. Det gjenstår å vaske og å legge teppe på gulvet,men da skal det bli nostalgisk stemning i stua på Bergheim igjen.
Bordet er pyntet med tilfeldige saker jeg hadde i skapet. Kaffesettet i sølvplett har jeg fått hos mamma. Kaffekoppene som jeg har tolv kuverter av, fant jeg på loppis i Sverige for noen år siden.

Vi er nå i slutten av september og det er 2 mnd til advent, men lite tyder på at det er en vinter i anmarsj. Temperaturer opp mot 18 grader på dagtid, strålende sol dag etter dag og fantastisk nattehimmel, har gjort denne høsten helt spesiell. Vi har benyttet godværet til å sette opp tilbygget som skal romme ny inngang, soverom og bod, i tillegg kommer en glassveranda. Men det er mye jobb for en mann og hans assistent med begrensinger, så det gårikke så veldig fort. Jeg tenker å lage et eget innlegg om det etterhvert, for ingenting er tilfeldig når man setter i stand et 100 år gammelt hus og samtidig skal tilføre noe nytt.
Da ønsker jeg de av dere som finner veien hit en veldig fin høst.

2 kommentarer:

  1. Hyggelig å høre fra deg innimellom. Bloggen har jo den fordelen at man kan presentere flere bilder enn på IG. Den nye, gamle sofaen ser jo også ut som den er god å sitte i, og så tilfører den jo ikke minst litt kontrast inn i rommet. Det er fint. Likte veldig godt bordet.

    SvarSlett
  2. Hei! Jeg har funnet bloggen din i dag, og leser litt bakover. For et imponerende og spennende prosjekt dere har! Jeg gleder meg til å lese om det dere har gjort, og hva dere vil gjøre. Skal følge spent med! :D Og må si jeg er glad for at du ikke kutter ut bloggen. Instagram kan aldri erstatte en blogg sånn sett. :)

    Vi snakkes!

    Monica

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.