torsdag 28. desember 2017

Jul 2017Jeg har tatt juleferie og hopper fra dokumentasjon til et reint jule innlegg. Resten av det som har skjedd fortsetter på nyåret. Selv om vi har lagt ned både hammer og sag, har det
skjedd ting på Bergheim. Det største grepet i 2017 er  utbygget, det vises godt på bildet under.  Her blir det ny gang, et soverom og en bod. I tillegg kommer en glassveranda for å beskytte mot vær og vind.

Det gjenstår endel, men vi rakk ikke å bli ferdig før jul. Vi får ny ytterdør i Januar og vi skal ha vinduer foran med utgang trapp på sidene. I andre etasje kommer et stort soverom.
I nesten to år har vi ligget på flatseng som en provisorisk løsning på et av to små rom som etterhvert skal rives. Med det nye utbygget kommer disse rommene midt i huset.  Rett før jul kunne vi flytte inn på splitter nytt soverom i den gamle delen. Følelsen den første kvelden jeg kunne "klatre opp" i senga var ubeskrivelig. Her gjenstår listverk og litt småtterier men det fikk ikke ødelegge gleden av å flytte inn på soverommet igjen. Det var bare så deilig og åpne vinduet og få inn frisk luft rett utenfra.
Så kom jula og det som ikke er gjort, er ikke gjort. Stua ble julepyntet  og selvhogd juletre fra skogen inntok sin faste plass. Til tross for advarsler om dyr og insekter, det får så være. Ekte julegran det MÅ det være. Til tross for anleggsområde flere steder i huset, gjør vi det beste ut av det og pynter der vi kan pynte. Jul blir det..Julaften blir kaffen servert fra dette serviser fra Egersund fajanse. Mine foreldre fikk det i bryllupsgave av min mors bestemor. Det var seks kuverter med sukkerkopp, fløtemugga var knust. Senere har jeg komplettert det med 5 kuverter til, kaffekanne og ny fløtemugge. 
I år har jeg valgt messing og gullfarget, det passer best til "juleserviset" mitt. Det er både morsomt og litt høytidelig å drikke kaffe av disse koppene. Det er jo mocca kopper så jeg burde ha servert moccakaffe, men det ble vanlig kaffe med et snev av sjokolade. To slurker så var koppen tom.

Vi lagde litt jul ute også og julaften tente vi fakler og lys. I sommer snekret vi terrasse utenfor stueinngangen. Den blir ikke så mye brukt om vinteren da det ofte er en kald trekk her, men det ser iallefall mye finere ut og man går av seg ganske mye skitt før man kommer til døra, så bortkasta var det ikke.
Døra går rett inn i stua og vi har satt dør der av to grunner, rømningsvei og ut fra gamle bilder der vi så at det var en dør her. I gamle dager var det nok en liten gang inn for, men hos oss kommer man rett inn i stua, derfor navnet "stuinngangen"

Det var årets juleblogg innlegg. Vi har fortsatt late juledager med korte arbeidsdager og alt for mye god mat. Vi blir hjemme hele romjula og nyttårsaften, så i år har vi har en veldig rolig jul i år, uten barn eller julebesøk.
Det er ikke mange som titter innom blogger nå for tia, så til dere som forviller dere inn her, ha en fortsatt fredelig og fin julefeiring og et godt nytt år.5 kommentarer:

 1. Det er viktig å gjøre det fint der man kan, selv om ikke alt er ferdig. Det ser veldig koselig ut hos dere til jul, stemning i massevis. Fortsatt god jul og godt nytt år! (",)

  SvarSlett
 2. jeg får enda mer lyst på en rød sofa når jeg ser bildene fra den hyggelige stua deres. Tilbygget er helt riktig. Sikkert veldig deilig med ferdig soverom.
  Flott bilder som oser av jul.

  SvarSlett
 3. For et koselig juleinnlegg. Og så fint dere har det.
  Jeg er glad for at det enda er noen som blogger . Syns det er så kos !
  Godt nyttår ,Så gleder jeg meg til flere innlegg .
  Klem Christina

  SvarSlett
 4. Det er sååååå koselig hos deg /dere :) Og så herlig med soverom.

  Godt Nyttår !

  Klem fra Monica

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.