mandag 12. februar 2018

Kjøkken del 1


Kjøkkenet  var ikke det første vi skulle gjøre noe med, så jeg startet med å vaske ned hele rommet og gjøre det brukelig. Alle dørene til kjøkkeninnredningen var fjernet og benken til venstre i bildene under lå i en haug på låven. Den ble tatt inn igjen sammen med bord og stoler vi fant etter forrige eier. Til og begynne med hadde vi bare et lite bord og to stoler, men etterhvert fant vi et større bord og flere stoler. Og sånn hadde vi det i et par år faktisk, og det fungerte veldig greit.


Det første vi gjorde etter å ha revet lag på lag i stua, var å ta fram, pusse og male en tømmervegg. Siden vi skulle flytte badet i 2 etg ned i et rom i 1 etg, fant vi ut at kjøkken og bad kunne ligge på hver sin side av veggen, det ble det mest praktiske i forhold til nytt røropplegg.
Planen var derfor å flytte kjøkkeninnredning inn i del av stua og bruke det daværende kjøkkenet til spisedel. Siden det i stua var revet flere bærevegger, måtte vi sette opp ny vegg for å få huset "i vater igjen" Nytt stenderverk til vegg ble satt opp, men siden vi var avhengig av den daværende inngangen til stua kunne vi ikke kle igjen veggen før vi hadde fått satt inn nytt kjøkken. I en god stund gikk vi altså rett gjennom veggen fra stie til kjøkken.Valget falt på IKEA kjøkken, men vi ville ha mest mulig naturlige materialer så vi valgte et kjøkken i heltre / finèr. Kjøkkenet ble tengnet flere ganger med flere løsninger men i havnet til slutt på en løsning med benker og skap op hver side og gangområde i mellom. Vi valgte også skuffer framfor skap under benkeplata. Vi valgte også en solid eikeplate til benkenLike før kjøkkenet kom i desember 2014, fjernet vi døra og åpnet opp mellom nytt og gammelt kjøkken, Men noe av tømmerveggen ble beholdt for å skjerme arbeidssonen fra spisesonen.

Vi kledde igjen  den nye veggen mot stua, og åpnet opp der vasken hadde stått. Fra stuesiden hadde vi funnet en gammel døråpning her. Vi malte hele rommet og la et nytt midlertidig klikkergulv. Det ble et race inn mot jula men det gikk akkurat. Lister og finsnekring måtte imidlertid vente.
 
Og bare noen dager før jul 2014, var kjøkkeninnredningen endelig på plass.Så skulle det gå to nye år før arbeidet med det gamle kjøkkenet tok til. Her var det litt mer fundamentalt arbeid å gjøre. Gulvet måtte rives, gulvåser forsterkes, det måtte isoleres og legges nytt gulv. Det arbeidet tok til høsten 2016, og det kommer i neste del.


3 kommentarer:

 1. Dere har fått til et koselig og funksjonelt kjøkken.

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. رش مبيد بالرياض
  أنواع المبيدات الحشرية:
  يوجد الكثير من المبيدات سواء كانت المبيدات الحشرية والمبيدات التي تستخدم في الأراضي الزراعية, للمحاصيل الزراعية من ضمن هذه الأنواع وهي
  رش مبيدات بالرياض
  المبيدات العضوية: هي عبارة عن مواد كيميائية, وتكون هذه المبيدات هي الأكثر شيوعاً وانتشاراً, ومنها ثلاث أنواع وهي
  شركة مكافحة حشرات بالدمام
  مركبات طويلة المفعول, ويتم استعمالها على قضاء الحشرات ولكنها لا تؤثر على النباتات ولا تؤثر على الحشرات وتسمى بالمركبات الهيدروكربونات المكلورة.
  خدمات منزلية بالرياض
  مكافحة حشرات بالرياض
  شركة مكافحة حشرات

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.