tirsdag 20. februar 2018

Kjøkken del 2





Like før jul i 2015 to år etter at ny kjøkkeninnredning kom på ny plass, startet arbeidet med det gamle kjøkkenet som skulle bli en romslig spiseplass. Først måtte vi rive sponplater fra veggen. Disse var satt opp på femti, seksti eller sytti tallet. De var tapetsert og malt i flere farger av tidligere eiere.





Bak platene fant vi gammel panel, det samme som vi fant i stuen. Det så også ut til å ha hatt flere farger men sist malt lyst, sannsynlig hvit oljemaling som var gulnet. Vi vurderte å beholde det, men det var i så dårlig forfatning at vi valgte til slutt å fjerne det. Flere steder var også panelbord borte og erstattet av andre panel bord fra stua. Vi tror at avrevne panelbord fra andre steder i huset ble brukt til å rette opp underlaget før platene ble spikret på, da huset ble totalrenovert på sytti tallet.




Vi reiv oss helt inn til tømmerkassen. Taket var ikke isolert, så vi la inn isolasjon og vindstopp før vi spikret opp nytt tak i perlestaff panel, kopi av det vi hadde restaurert i stua.




Siden veggene er isolert fra yttersiden la vi panel og plater rett på tømmerveggen. Da er det lett å ta fram tømmerveggen igjen, hvis det skal bli aktuelt seinere. Kjøkkenet ble straks lysere og mer innbydende da nytt panel og plater kom på.





Vi fikk en gammel kjøkkenovn hos en nabo, som vi hadde lyst å sette inn i kjøkkenet. Den pleier vi å fyre opp i om morgenen, så lukker vi døra til stua. Det er så koselig vinterstid å sitte på kjøkkenet å vente på kaffen som kokes på den gamle ovnen, mens vi ser utover bygda fra de store vinduene, og hører det knitrer i veden fra ovnen. Magisk...

 Tapeten fra Borge heter Jubileum 5483. Vi valgte den fordi den hadde samme blåfarge som resten av kjøkkenet var malt i. 





I den delen av kjøkkenet som hadde stått ferdig en stund, hadde vi malt i Gustaviansk blå, og det fortsatte vi med inn i den nye delen.  Vi har lagt vår elsk på Jotun Lady Supreme finish, en maling vi har brukt nesten over alt. Til og med på gulvet i gangen.



Når tak og vegger var noen lunde ferdig, reiv vi gulvet. Her var det plater og ikke gammelt gulv som vi måtte tas vare på. Vi forsterket gulvåsene, la isolasjon og vindstopp her også.





Så kunne vi endelig legge nytt gulv. Vi valgte børstet, hvitbeiset heltre furu fra Moelven. Et lyst og lekkert gulv, men akk så upraktisk når man har hund. Derfor har vi måttet gjemme det under et gulvteppe som tåler litt.




Så er vi endelig ferdig.Vi har fått et romslig og lyst kjøkken, med arbeidsdel  i ene enden og spisedel i andre. Vi spanderte på oss nytt spisebord  og hyller fra Ikea, kommode og konsollbord fra Møbelringen.

Det er mulig jeg lager en del 3 av kjøkkenet med interiør som tema, eller så går jeg videre til neste rom, Badet.





3 kommentarer:

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.