tirsdag 22. mars 2011

Hekleborder og kjøkkenkrok.

 

 

kappe

Her ser vi at våren lar vente på seg her på Bjørkly.

Min mor har heklet noen border til meg, som jeg har hatt på en hylle tidligere. Nå lurer jeg litt på hva jeg skal gjøre med dem. De kan jo fortsette å være hylleborder, men jeg har også tenkt på om jeg skal sy meg en lappeduk, å ha sem som bord på den.

 

border 1 (427x640)

Den andre blondekanten er kjøpt. lurer på om jeg skal sy dem på gardinkappa på kjøkkenet….? Det er kanskje ikke lenger så veldig trendy med kapper, men det bryr jeg meg ikke så veldig om. På Bjørkly-kjøkkenet passer det utmerket.

Jeg har vist veldig lite fra spiseavdelingen på Kjøkkenet og det er enkelt. Vi har ikke hatt noen spiseavdeling. Har vært på utkikk etter et lite bord, men ikke funnet noe vi liker. Så fant vi dette på Røde Kors sin bruktbutikk i Mosjøen. Størrelsen er perfekt siden vi ikke har plass til noe stort bord på kjøkkenet.

kjokkenkrokbordgrå

Tror kanskje de mest ihuga trend-bloggerne får frysninger av bildet til venstre. Ser nok noe bedre ut i sort/hvit. Men fortvil ikke. Bordet skal ikke forbli i gulnet lakkert furu. Jo, furu må det nok bli, men den gulnede lakken lever på lånt tid. Stolene passer heller ikke, men det er  de vi har for øyeblikket og de funker å sitte på. Men de skal byttes ut med noen som vil passe bedre. Jeg har en plan……

Legg merke til kjøkkenlampa. Noen som husker  DETTE  innlegget ?

Nemlig……

duk

På bordet har jeg lagt en duk som jeg fikk av min tante. den er “hjemmebrodert”, men ikke av henne. Denne duken er en del av et sett med tilhørende løper og pyntehåndkle. Jeg har en hylle for pyntehåndkle som skal få en plass på Bjørkly-kjøkkenet etterhvert.

Her er ting på gang, men det skjer liksom ikke over natta siden jeg pendler mellom her og Mosjøen. Arbeidet på rommet i 2 etg fortsetter, men vi har hatt pause i helga. Det er fortsatt anledning å delta i gjettekonkuransen om hva rommet skal brukes til. Følg link i høyre kolonne.

duk motiv

Detaljbilde av motivet i det broderte kjøkkensettet.

Så vil jeg takke for hyggelige kommentarer og til de som har lagt seg til som følger. Dere er hjertelig velkomne alle sammen.

Ha en glittrende Tirsdag

2 kommentarer:

 1. Ja her var det litt av hvert.
  For å begynne med duken først. Den var veldig koselig. Minner meg om noe jeg har liggende som skulle vært sydd ferdig. Er ikke sydd av meg, men jeg hadde tenkt å gjøre den ferdig. Lurer på når det blir.
  Det bordet var passe stort til frokost for to. Ja det blir nok bedre etter noen malingsstrøk. Stolene såg gode ut. Men kanskje et annet trekk? Ja en blir ikke arbeidsledig med det først når en har kjøpt hus som trenger oppussing og vedlikehold. Men det er jo koselig å drive med da. Lykke til.
  Ha en riktig god onsdag :)

  SvarSlett
 2. Tusn takk førr oppmuntranes kommentar på bloggen min...dæ varme!! Fine hæklaborda du har og koseli` blogg...mykkje inspirasjon å hæinte!!
  Fibroværken e på retur hæildivis...har fådd litt inspirasjon tell litt kreative kromspring i dag sia eg har fri...bevaring av avskorne blomstra e stekkorde`...får se om dæ bli et ijnnlægg nærmar hælga...ongan e på skoln`...gubben e på et spæinnanes førhåpentli`vis framtidi`jobbprosjækt...han tok skolebussn ilag mæ ongan sia vi fortsatt e fri førr bil...ute e dæ snykov...gla eg ikkje skal ut å farte i dag...kose meg mæ musikk...kjike ijnnom blogga...hækling og kreative kromspring :o) Ha en fin dag!! Klæm fra Vintagepia i dæ likkje røe huse i skogen <3

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.