fredag 24. februar 2012

Forslag nr. 2 Fra Fjordheim

Astrid ja…. Jeg vet ikke hvor lenge hun har fulgt meg, men det må ha vært fra den spede begynnelse i min bloggkariere. Jeg begynte i 2007 og da het bloggen min “Bestemors vindu”  Astrid har vært trofast med meg hele veien. Gjennom bytting av blogg og endring av blogg, I lang tid var jeg borte fra blogging da mitt private liv tok en uventet vending. Men da jeg var tilbake var Fjordheim fortsatt med meg. Et fantastisk menneske . Nå har jeg prøvd å  skape det bildet Fjordheim tegnet i hodet mitt med sitt bidrag, og her er hennes forslag:
“Hos deg ville jeg prøvd med en plante eller to. En orkide og en grønn hengeplante, ikke for lang. Gramafonen kan godt stå visst du oppveier den med et blikkfang på ander siden. evt, dandere den grønne planten rundt. Kanskje sette den i en stettpotte så den kan henge ned bak. Ikke sikkert det passer i det hele tatt, men er jo verdt et forsøk. Selvsagt et lysfat, el flere lysestaker satt sammen. Evt etpar små bilder på skjenken. Lykke til. Sennende å se hvordan det blir.”
Og slik ble det….

IMG_5613 (519x640)


Grammofonen er såpass dominant at jeg måtte ha noe med litt størrelse på den andre siden. Fjordheim foreslår også lysfat. I stedet for lysfat arrangerte jeg lys inni lykta.

IMG_5615 (427x640)


Og for ikke å bryte helt med resten av stua satte jeg inn en stor og noen små karafler og en lysestake i “funkel”glass, for at det ikke skulle skjære seg fullstendig i forhold til pynten på bordet og den andre sjenken.  Jeg så ikke for meg hvordan pressglass skulle kunne kombineres med alt det  litt store dominante sorte .

IMG_5614 (640x481)


Ideen med å myke opp grammofonen ble faktisk dens være eller ikke være, så jeg puttet  “ Plastsaken” fra Europris i hullet som stiften legges i når den pakkes sammen, og hengte en gammel blondebrikke over lokket. På sjenken la jeg noen hvite litt romantiske brikker strekke det myke litt ut.
Så kom jeg på at Astrid er så glad i engler. Og hvordan kan jeg lage et innlegg signert Fjordheim, uten å ha med en engel ?????


IMG_5621 (640x427)


For noen år siden fant jeg en eske med masse ting i fjæra. Det var tydelig at det var satt der for å kastes. Blant mye annet fint reddet jeg altså denne engelen. Den flytter hele tiden rundt i huset, men får stå fremme hele året. De andre englene er pakket ned sammen med julepynten.
Nå får den sitte og kose seg oppå grammofonplaten sammen med et lite te-lys. Jeg syns den ser veldig fornøyd ut.


IMG_5622 (640x422)


Sett fra litt avstand ble det sånn. Orkidèen står i en glasslykt. Potten ville ikke helt ned så jeg fylte bunnen med noe potpuri som jeg fant. Blomstene  tar igjen gulfargen i bildet. Jeg fikk også litt spredning i lysene med å dandere flere bortover sjenken.


IMG_5620 (640x499)


Jeg har også her prøvd å kombinere  glam og rustikk. Grammofonen kan stå på sjenken, men den tjener på å  dempes litt. Samtidig blir den veiet opp med det store lyshuset. Matrialene i tillegg til grammofonen er pressglass , stearinlys, rustikt treverk i lyshuet, planter og blondebrikker Jeg syns jeg fikk det bra til. Hva syns dere?


IMG_5616 (515x640)


Nå er jeg spent på hva Fjordheim syns om min tolkning av tipset hennes.  Dette ble faftisk en morsom bloggaktivitet. Jeg koser meg med å løpe rundt i huset å finne ting som dere foreslår. Sette det sammen sånn som dere har tipset. Nå mangler jeg både stettpotte og småbilder i dette innlegget, fordi jeg ikke finner noe som passer. Da blir det å improvisere litt uten å forlate idèene helt.
Tusen takk til Fjordheim for tipset. Nå skal jeg kose meg med dette en stund før jeg gyver løs på neste forslag.
Igjen tusen takk for tipsene og ha en super helg der ute.

2 kommentarer:

 1. Først må jeg jo si tusen takk for fine ord.
  Syns jo det er spennende å følge bloggen din. Vi liker begge å prøve å gjøre noe utav det vi har, og evt handle brukt. Syns jeg stadig får noen ideer fra deg.
  Ja din tolkning ble nok litt anderledes enn jeg hadde sett det for meg, men det ble bra. Kjempefin måte å tone ned gramafonene litt på. Koselig med en liten engel oppå "dreieskiva" Og det å bruke den lykta på andre enden lage en fin balanse på det. Ja du får fortsette å prøve deg frem til du finner noe du blir fornøyd med.
  Kanskje jeg også skulle prøvd meg på noe av det samme. Sliter litt med skjenken min. Har ordnet litt der i dag, så jeg tror det skal få være slik ei stund. Men må ha litt planter av forskjelllige slag ser jeg.
  Ha ei herlig helg der nord :)

  SvarSlett
 2. Hei!
  Koselig med bloggere fra "nabolaget" :-)
  Av de tre sjenke-forslagene du har vist til nå, er dette fra Fjordheim min favoritt :-)
  Koselig blogg du har :-)

  -Rita-

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.