torsdag 10. mai 2012

Norske hverdagsblogger

 

Først vil jeg takke for støttende kommentarer ang. mitt “pisk” til Norske Interiørblogger. Som en av dere sa, Det har blitt et samlingsted for eliteblogger. Jeg var med bloggen “Bestemors vindu” medlem noen og åtti når Nib startet. I dag føler jeg at nib har vokst litt fra oss. Og har vokst seg så store at vi som en gang var med på starten, ikke kjenner oss igjen. Joda, jeg har tro på utvikling. Utvikling for ALLE.

Det skulle ikke mange støttende kommentarer til før jeg fornyet min selvtillit og tenkte at: Dette skal jeg jaggu stå for! Hvis sannheten er at mange tenker dette men ikke “tør” å konfrontere det, så tenker jeg at blogg-eliten har fått for stor makt og burde komme seg ned på landjorda igjen.  Interiørblogging bør ikke bare handle om  et fanatisk forhold til interiør og design. Flest blogger finner vi faktisk under kategorien “Hverdag”

 

IMG_6365 (640x427)

 

Vintagebloggerne laget sitt eget nettsted der de kunne dyrke sin stil uten negative kommentarer, som at stilen deres var død, begravet og utrendy. Kanskje vi som blogger om hverdagen og livet forøvrig bør gjøre det samme? “ Norske hverdagsblogger”  Noen som tenner på idèen og har lyst å utvikle den ?

Hvis det virkelig er slik at man ikke skal tørre å komme med reaksjoner eller konstruktiv kritikk, så må jeg si at jeg blir forundret. At mange går rundt med tanker som de ikke tør å formidle, gjør meg trist. Hva slags miljø er dette? Det minner meg om diktatur. Ja jeg vet jeg bruker store ord her, men når de som skal være motivatører har vokst så ut av rollen sin, at folk ikke blogger sine innerste tanker fordi de ikke TØR …….?

 

IMG_6369 (485x640)

Jeg har i allefall kommet til at jeg skal tørre. Det ville føles godt med litt støtte siden jeg nå engang velger å stikke hodet fram på denne måten. Hvis noen tør…

Men jeg har bestemt meg for å stå for det uansett. Til NIB jentene vil jeg si: Dere gjør en flott jobb, men ikke glem å få med ALLE. Med mindre koseptet retter seg mest mot design og – trendblogger.

 

Bildene i dagens innlegg er ikke det miste design eller trendpreget. Jeg har de siste 10 dagene jobbet med en fagoppgave om livskvalitet til eldre mennesker med aldersdemens i institusjon. I sterk kontrast til vi som velter oss i selvrealisering, lever det mennesker i dette landet som har slitt et helt liv uten å fått realisere noe annet en livsnødvendige behov. Flere av dem sitter ensom og forlatt i en stol på en daglistue, med sin angst, forvirring og hjelpeløshet for seg selv. Ute av stand til å formidle. Med pleiere som haster forbi dem i astronomisk hastighet for å bli ferdig med vaktens praktiske gjøremål.

Fordi HVERDAGEN er så forskjellig for oss alle og fordi jeg fortsatt er i stand til å formidle, så måtte bare dette innlegget komme.

( Så håper jeg at jeg slipper å få dårlig samvittighet igjen)

6 kommentarer:

 1. Hvorfor skal en ha dårlig samvittighet når en sier noe en kan stå for? Jo en behøver ikke tråkke noen på tærne, men en må ha lov til å komme med sine meninger. Er enig med deg i at det er veldig mye trend og eliteblogging på Nib. Derfor tenker jeg at siden det er en egen roller for hverdagsbloggere, der både du og jeg er med, så får vi fortsette der for å vise at vi tørr å stå for det interiøret vi har. Alle tar sine valg når det gjelder interiør og måten en velger å bruke pengene på. Jeg ønsker ikke å bruke så mye penger på interiør som enkelte tydeligvis må gjøre for å få det så trendy som mulig. Forstår ikke at en kan kjøpe ny sofa etter tre-fire år, etter hva jeg forstår, fordi den ikke er moderne lenger. Jaja, mine er ihvertfall ikke moderne. Ikke er de hvite heller. Men ganske gode å sitte i. Og ikke er det krise om barn eller katter finner plassen sin der heller. For meg er blogging avslapning og inspirasjon. Jeg finner inspirasjo i mange forskjellige slags blogger. Både de trendye og de landlige.
  Kunen skrevet mye mer, men nå skal jeg gi meg. Kaster meg nok på visst det blir en egen samling med Norske hverdagsbloggere.
  Ønsker deg lykke til med skrivingen og
  ha ei riktig god helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
 2. Er helt enig med deg at hverdagsblogger er mest inspirerende. Her er det mangfold, og disse bloggene viser vel hvordan folk flest lever. Likte veldig godt hylledekorasjonen din, kan se flere ting som er nye der, har noen av de samme tingene selv;) Ønsker deg en fin dag

  SvarSlett
 3. Modig av deg å sette ord på dette. Personleg så tenker eg ikkje så veldig mykje på kva NIB-jentene meiner om ting og tang. Eg skriv om akkurat det som ligg på mitt hjerte og det som eg har fått ein idè å blogge om. Har deltatt på 2 utfordringer men kun for gøy og for å synleggjere bloggen min litt meir.

  Det må vere lov å sei si meining om ting. Det støtter eg deg 100 % på.
  Ha ein fortsatt fin dag.

  SvarSlett
 4. Endelig noen som står i mot gruppepresset!
  Mannen min sier at han vedder på at noen av NIB'ene bygger hus kun for bloggen.
  Hva slags samfunn er vi med på å lage?
  Ingen er perfekte og selvom livet til en NIB'er ser helt fantastisk ut, har de bekymringer som alle oss vanlige. og ja, kanskje flere...
  Fint å dekke over alt med et fint ytre.
  Jeg for min del har ikke blogg. Men jeg er så lei av at man ikke kan si meningen sin. Skriver man en kommentar hvor man påpeker noe, får man kritikk.. Diktatur av en annen verden.
  Stå på!! :))))
  M

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.