onsdag 22. august 2012

Grønn, grønnere, grønnest

 

 

 

Her kommer mer Bergheim. Vi er jo ganske opptatt med restaurering, så det er vel naturlig. Vi har revet vekk nytt panel, huntonittplater lag på lag, parkett og gulvbelegg. Og nå fremstår stua nesten som den en gang gjorde. Bortsett fra at viktige og bærende tømmervegger er revet til fordel for et mindre pent utbygg. Målet var nok større stue. Stuene skulle være store på 70 tallet.

IMG_7464 (640x427)

 

På dette fasadebildet vises utbygget ganske godt. Med tanke på at det også var dårlig håndtverk, har vi besluttet å rive det. I stedet skal vi sette inn to vinduer og en dør, slik vi har sett på bilder, at det engang var.

 

IMG_7414 (640x427)

Den innerste stuen hadde rosa vegger og grønt gulv. Men under den rosa fargen er det en enda mørkere rosafarge, Gulvet er grønt men her og der ser vi at det har vært rødmalt før det igjen.

 

IMG_7455 (640x427)

 

Neste stue ser ikke ut som det har vørt malt flere ganger. denne har en lys varm grønnfarge. De rosa bordene til høyre på bildet er et lappverk som er gjort. Antagelig etter en vannlekasje fra tak eller vindu på loftet.

 

IMG_7447 (640x565)

Da vi rev panelet på veggen i den siste stua, fant vi en grov strietapet. Her så jeg plutselig for meg en av disse teak sjenkene fra 70 tallet. Retro elskere ville nok spart på denne tapeten, men vi reiv den ned av veggen og fant dette :

 

IMG_7448 (640x519)

5 kommentarer:

 1. Ja her var det mange fine farger på panelen.
  Kjenner jeg blir sliten av å lese om dette. Er nok ikke klar for noen større oppussingsprosjekter nei.
  Godt dere er det, og koser dere mellom slagene. Er nok slitsomt, men du så spennende det er å oppdage historien til et hus. Kjedelig at de har ødelagt den tømmerveggen. Men gjort er gjort. Det kommer til å bli så bra.
  Lykke til videre og ha en riktig god dag :)

  SvarSlett
 2. Heldige dere er som finner så fin original panel både i tak og vegger, golvene ser jo supre ut også.

  Ha en fortsatt fin kveld :))

  SvarSlett
 3. Har slettet noen bilder på picasa, der det lå flere av det samme bildet, det burde jeg kanskje ikke gjort for nå ser jeg at det ikke blir bilde av meg når jeg kommenterer hos deg :(((

  Det er alltid et eller annet :)))

  SvarSlett
 4. Prøver meg med en ny kommentar hos deg for å se om det kommer et bilde nå, har forsøkt å bytte profilbilde :)))

  SvarSlett
  Svar
  1. Det funker, nå ser jeg deg. Tusen takk for hyggelig kommentar.

   Slett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.