onsdag 15. august 2012

Rivningshelg på Bergheim

 

Sist helg planla vi rivningshelg på Bergheim. Vi hadde jo så smått begynt, men denne helga skulle være effektiv.

Siden vi har kommet til at vi skal bo i huset mens vi samtidig renoverer, måtte jeg gjøre det litt koselig for oss på kjøkkenet. Jeg fikk vasket og rengjort kjøleskap og komfyr, som fulgte med huset, hengt opp gardiner og vasket litt på kjøkkenet. Men ble ikke helt ferdig, så det blir jeg å fortsette med neste gang. men koselig ble det…

 

IMG_7385 (521x640)

 

Stuen, eller steneE er de rommene vi har begynt med. Det meste av vannskaden var her. Vi har revet takplater, veggpanel, gulvbelegg og parkett. Under alt dette har vi funet orginalt takpanel, veggpanel og tømmervegger i god behold.

 

IMG_7404 (640x411) (2)

 

Da alt var fjernet så vi også hvordan rommene har vært delt inn tidligere. Også hvilke farger gulvene har hatt.

 

IMG_7413 (640x427)

 

Den innerste stuen har allerede fått navnet  “Cognac-stuen”  Her skal husbonden sitte med sitt Cognac glass å markere avslutningen på en arbeidsom uke….

 

IMG_7414 (640x427)

 

Vi har fått vite at Bergheim en gang hadde en flott hage med  “humlehus” og stakittgjerde. Alt dette er overgrodd og man ser bare såvidt levningene etter det. Noen roser og stauder står fortsatt, men både stakittgjerdet og humlehagen er borte.

 

Hele tomta har fått flere år på å gro igjen, så her måtte husbonden fram med ljåen. Men det varte ikke så lenge for den ble ødelagt. Må nok nytt blad til.

 

IMG_7423 (511x640)

 

Været hele helgen var heller dårlig. Regn og tåke, men Søndag formiddag dukket sola opp og laget skikkelig sommerstemning.  Hagemøbler fant vi på loven, fullt brukbare. De får seg nok et strøk maling etterhvert, men det blir nok ikke i år. Vi har alt for mye å gjøre med selve huset, som er førstepri.

 

IMG_7432 (640x427)

Trivelig avslutning på en arbeidsom helg.

Her mangler vi bare et gammeldags vaffeljern ( og det har vi ) hjemmelaget jorbørsyltetøy, og en rødrutet bordduk, så skulle gårdstemningen være ivaretatt.

Vi er tilbake på bergheim neste helg, ha en flott uke.

3 kommentarer:

 1. Det ble skikkelig koselig på kjøkkenet.
  Ser at det kommer til å bli et herlig sted når dere får drevet på ei stund. Flott at det er både det ene og andre der så dere slipper å drive med flyttelass når dere skal dit. Likte veldig godt de store vinduene i stua. Tenk når du får opp hvite blondegardiner og litt rød julepynt til jul. Det blir stemning det. Nå må jeg snart kaste meg avgårde til jobb.
  Ønsker deg ei fortsatt god uke :)

  SvarSlett
 2. Blir spennende og se etter hvert :-) Har ikkje heilt fått med meg kor Bergheim ligg?
  Sola lura oss med tåke i dag, håpa den kjæm i mårra ;-)

  SvarSlett
 3. Så artig å avdekkke hvordan huset har vært tidligere og finne at det attpåtil er i brukbar stand. Blir nok superfint når dere blir ferdig, men kan vel ta en tid. Tenker dere å selge Bjørly og flytte hit?

  Gpd natt til dere :-))

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.