søndag 25. november 2012

Tusen takk..

 

 

For herlige kommentarer som jeg setter stor pris på, DET skal dere vite. Spesielt til Monica,  som har vært gjennom mye av dette allerede. Det er så bra å få høre om andres erfaringer, så tusen takk for SUPERT innspill.

Vi har vært inne på tanken å bruke linoljemaling, og vi har ikke slått det fra oss enda. Mest sannsynlig er gulvene malt med denne type maling. Da må vi kanskje fortsette å bruke det siden vi skal ha de gamle gulvene fra da huset var bygd. Utfordringen er å få takk i malingen. Vi får ikke kjøpt det her så vi må evt bestille det. Men det er jo fullt mulig selvfølgelig.

I 2 etage må vi kanskje bytte ut hele gulvet og legge nye gulvåser. Det er derfor jeg snakket om klikkergulv på rommet, men det spørs om vi bare lar det være sånn og heller legger noen gode tepper på gulvet.

Det er så nedslipt at not og fjær er skadet og bordene sitter ikke fast i hverandre på flere steder. Men vi har bestemt oss for å bevare så mye vi kan av det orginale, så kanskje vi klarer å redde det. Vi får se når vi kommer så langt.

 

IMG_8318 (428x640)

Nei, det er ikke sånn vi slapper av på Bergheim siden ingen av oss røyker, men denne reklamen henger på døra inn til kjelleren som en gang i tiden var landhandel.

 

Vi har dessuten bestent oss for å vente litt med 2 etg, for ikke å starte for mange prosjekt på en gang. Tømmerveggen  fra forrige innlegg er nå ferdig pusset og klar for grunning. Denne veggen blir malt i samme farge som resten av kjøkkenet.

Jeg hadde egentlig tenkt å male kjøkkenet i Gustaviansk blå, men tror det kan bli mørkt, så jeg er på leiting etter en lysere nyanse.

Jeg er også i tvil om vi skal bruke noe av de fargene som vi har funnet, eller om jeg skal ha en lys gjennomgående base i hele huset. Det er litt fram og tilbake hva jeg vil, men de fleste vegger blir jo tømmer og panel, så er er de overmalbare uanasett hva det blir.

Vi har også funnet ut at vi ikke vil følge noen trender med dette huset. Vi vil gi det sjelen tilbake og ta vare på det.

 

stuen

 

Dette bildet fra salgsannonsen er fra stuen. Ikke mye som minner om et staselig sveitserhus, slik man får inntrykk av når man ser  huset fra utsiden. Men nå blir det altså en endring på det…

2 kommentarer:

 1. Ja det er vondt å se hvor ødelagt mange hus er blitt opp igjennom årene. Tror det kommer til å få tilbake det staselige preget når dere er ferdige med det.
  Så et sted noen som hadde malt kjøkkenet sitt i en nydelig sart blåfarge. Men nå kommer jeg jo ikke på hvem det var. Men visst jeg finner det igjen skal jeg sende deg linken til det.
  På onsdag reiser jeg på en liten tur til Spania.
  Gleder meg til sol og varme.
  Ønsker deg ei herlig uke :)

  SvarSlett
 2. Da fant jeg den siden.
  Her finner du en nydelig blåfarge, etter min mening. hehe
  Ikke sikkert du liker den. http://hafraker.blogspot.no/
  God dag til deg :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.