onsdag 4. september 2013

Nytt bad

 

 

Nei, dette er ikke vårt nye bad, men det blir ikke så ulikt.

Vi har et rom i 1 etg på Bergheim som for tidligere eiere har vært tv-stue og soverom. Vi skal ha dette rommet til bad. Akkurat nå har vi et toalett i 2 etg uten vask.  Og dusj + wc i fjøset som fungerer nå, men ikke på sikt.

bathroom783 

 

Badet har måttet stå “på vent” litt fordi vi ikke hadde en klar plan på hvordan det skulle være. Vi har lært oss en ting, og det er å ikke gå for fort fram i dette huset.

Huset er fra flere epoker, kjøkkenet og stuene er en tømmerkasse satt opp i 1915. Gangen og det som blir nytt bad er påbygd seinere og har vanlig reisverk med stendere. Vi står derfor litt friere i forhold til utformingen av badet. Her er det lite av gamle materialer som bør bevares og vi tenker derfor å la badet bli husets “surprise” i 1 etg. Mens resten av etasjen vil bli preget av ivaretagelse av den gamle stilen, vil badet bli ganske moderne.

 

_MG_0064 (427x640)

 

Sånn så det ut for noen uker siden.  Gulvet var dårlig isolert og måtte reves. Vi skal ha flislagt gulv med vannbåren varme og siden grunnen ligger så tett opp mot gulvet har vi fylt hele rommet med sand.   Nå skal rørleggeren inn og han kommer neste uke og når rørene er på plass blir gulvet støpt.

 

Luxury master bath with skylight 

 

I mellomtiden lar vi oss inspirere litt.

Det har vært noen runder. Fra historiske fliser og gjenbruksinnredning til noe i gammel engelsk stil. Men nå har vi altså landet på det Tore kaller " “ romersk spa” 

 

Blue-Windows-Cream-Wall-Amazing-Bathrooms-with-Candles-915x640

 

Det som er helt sikkert er at  tømmerveggen vil dominere rommet. Derfor må resten være ganske “rolig” Vi har landet på å bruke samme type fliser på vegg og gulv.  Lyse fliser i en varm tone tror vi blir bra. Helt hvite fliser er uaktuelt. Vi vil at rommet skal være “varmt” og ikke sterilt. Dessuten ville kontrasten mellom grov tømmervegg og hvite fliser bli for mye av det gode ( etter vår smak…) Planen er å la veggen være mørk, evt beise den. Men det har vi tenkt med alle tømmerveggene som er tatt fram, likevel har vi endt opp med å male dem, så vi får se.

godmorgon-edeboviken-servantskap-med--skuffer__0144117_PE303470_S4

 

Når det gjelder innredning har vi ikke landet helt enda. Men pga hensyn til dører og vindu vil innredningen monteres på tømmerveggen. Og da tror vi at vi må ha noe som ikke “gjemmer” veggen.  Enten kan det bli en benkeplate med vask på eller så liker jeg også denne varianten fra ikea med skuffer. Men før vi bestemmer oss skal vi ha en runde i baderomsforretninger for å se litt hva som er.

Spennende blir det og kanskje er vi ferdig til jul,

kanskje…

PS. Det nærmer seg 50 000 besøkende. det betyr at jeg må ut å handle premier

4 kommentarer:

 1. Det er en stor og kostbar jobb :) Når vi gjorde om et soverom her til bad så gikk vi nok for fort frem- er fornøyd men hadde valgt det litt annerledes i dag :) Gleder meg til å se hvordan det blir hos dere- sikker på at det blir lekkert :) Deilig med vannbåren varme :)

  Nyt dagen klem fra Monica

  SvarSlett
 2. Kommer til å bli et flott bad.
  Gleder meg til å se hvordan det blir
  Godt at en kan ta litt tid og finne
  ut hvordan en vil ha det.
  Ønsker deg en god dag :)

  SvarSlett
 3. Så artig at dere også skal pusse opp badet nå, da kan jeg kanskje hente noen tips hos dere underveis. (",)

  SvarSlett
 4. Ikke så lett å bestemme seg alltid, men mye er gjort når man har planene klare:-)
  Romersk spa høres spennende ut. Er veldig imponert over alt dere har fått gjort på Bergheim, det går virkelig unna hos dere. Vi holder på vi også men ikke i slikt tempo som dere. Holder for tida på med kjøkken og det tar som vanlig mye lenger tid enn jeg hadde sett for meg på forhånd ;-)
  Takk for at du husker på meg, det var koselig, tante kommer tilbake ganske snart :-)
  Nå skal jeg male siste strøket på taket i kjøkkenet, det skal bli deilig å bli det....

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen hos meg. Takk for besøket og velkommen igjen.